you-are-beautiful

Det finns så många sätt att vara missnöjd på, så många prestationer att inte vara nöjd med och så många kroppsdelar att inte tycka om hos sig själv.

Ibland tänker jag att vi borde fokusera på allt det andra. Allt som är bra hos oss. Allt som jag är nöjd med och de kroppsdelar jag älskar allra mest. För det är ofta ingen annan än vi själva som uppfattar alla fel. Jag har alltid tyckt att min näsa står upp lite för mycket och mina knän lutar inåt. Mina händer är stora och mina ögonbryn ojämna. Men det är inte det som andra ser hos mig.

Om jag skulle be mina kompisar beskriva mig skulle de påpeka att jag har vackra ögon, att jag är lång och stilig, att jag har ett vackert leende och alltid är glad. Att jag dessutom har en stor fläck på ena tanden är det nästan ingen som ser. Och att mina knän lutar inåt är det definitivt ingen som lagt märke till.

Är det inte konstigt? Varför ska vi lägga ner så mycket energi på det vi inte tycker om hos oss själva, när alla andra ändå bara ser det som är fint? Jag blev så glad när jag såg den här filmen nedan som heter “You are more beautiful than you think” och handlar om hur en konstnär ritar bilder av hur kvinnor ser på sig själva, samt om hur andra ser på dem.

Och jag önskar att vi oftare tänker på hur andra ser på oss, att vi fokuserar på de bra sakerna vi gör och på det vi tycker är vackert. För det är faktiskt det som andra minns.


1 Comment

Josefin · April 23, 2013 at 12:15 pm

underbar video!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *