smoothie

Jag har fått en ny last: smoothie. Helt fantastiskt supergott, jätteenkelt och dessutom har de jättefina färger!

Smoothie går även att variera i all oändlig tid, med jordgubb, hallon eller blåbär, banan eller utan banan, mjölk, turkisk yoghurt eller varför inte kesella? Det går att göra de nyttiga eller läskande, mättande eller jättesöta. Till frukost, mellanmål, innan träning eller efter träning, till middag eller som kvällsfika.

Igår låg jag och tänkte på hur det skulle kännas att vara en smoothie. Oändlig variation i både innehåll och utseende, alltid omtyckt och alltid klädd i vackra färger. En smoothie har liksom en funktion när som helst på dagen, och det är ju mer än jag kan säga om mig själv, speciellt eftersom att halva dagarna just nu går att till att sitta på föreläsningar och inte förstå någonting, andra halvan till att läsa komplicerade böcker på engelska och det är inte ens sol utomhus. Och till på köpet har jag blivit förkyld så att jag knappt kan prata. Jag känner mig varken färgstark eller nyttig, än mindre söt eller fylld med massor matnyttigt innehåll.

Men i väntan  på sol och vår och bättre tider kan jag fortsätta dricka mina smoothies. Ikväll tror jag att det blir kiwi blandat med banan och yoghurt. Och kanske lite honung. Det sägs att det hjälper när man har ont i halsen och kanske blir det en fjärilseffekt så att både våren, solen och förståelsen kommer på köpet.

 


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *