Social_Media_Explained41

Något jag älskar med dagens enorma utbud av social media är möjligheten att få många och varierade input, idéer, åsikter, tips, pepp och skratt väldigt snabbt och utan någon större ansträngning, utan att vara begränsad till journalister, politiker och vänner. Jag är ingen social media-junkie men jag har några favoriter som jag tänkte dela med mig av.

Mats Lewan, @matslew på Twitter, är journalist på Ny Teknik. Hans tweets är som updates från framtiden; han länkar till alla nya coola teknikprylar och vetenskapliga upptäckter, och diskussioner kring dessa.  Senast om vindkraft utan rörliga delar. I övrigt allt från Higgs boson, till medicinska upptäckter viktiga för vår förståelse av t.ex cancer och åldring, till Google Glass, till om framtidens journalister kommer att vara robotar.

Kristin Zetterlunds blogg är nog den enda som jag verkligen följer. Kristin är en väldigt härlig blandning av smart och galen. Hon jobbar som social media editor men är också DJ, och även om vi nog är väldigt olika kan jag inte låta bli att inspireras dels av hennes stil, men framförallt av hennes personlighet. Hon är sjukt stark och får en att våga vara sig själv rakt igenom och hon har väldigt fina värderingar, samtidigt som många av hennes inlägg bara är blajblaj som man skrattar åt. Hennes blogg har gjort mig glad många gånger. Dessutom är hon från Örebro som jag, vi har faktiskt gått i parallelklasser.

Två helt olika tips, men lika bra för det. Ni får givetvis även följa mig på Twitter om ni vill (@katarinastensso).


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *