Glad påsk från en väldigt sparsamt pyntad lägenhet. Har två påskdukar och en julduk. That’s it i högtidspynt. Vilket gör att det går sjukt fort att pynta. Samtidigt som det kanske hade varit roligt med lite mer saker. Kanske en kyckling i nått fönster. Vad vet jag!

Tänkte skriva lite om hur man som student kan bo och hur jag själv bor och har bott under mina studieår.
Jag bodde en timmes resa från min gymnasieskola så efter ett halvår på gymnasiet flyttade jag hemifrån. Då flyttade jag in i en studentkorridor. Vi var ett gött gäng som bodde i den, alla gymnasiestudenter och jag tyckte mycket om att bo i korridor.
Där hade jag egen kokvrå i lägenheten men det fanns (i alla fall till en början) även ett gemensamt kök.

När jag sedan skulle börja studera i Norrköping var studentlägenhet i korridor lite av det självklara valet för mig. Velade lite mellan vilket studentboende jag ville flytta in på då det här finns det runt 8 olika. När jag flyttade hit var det dessutom bostadsgaranti. Är inte helt 100 på att det är det fortfarande men tror inte det är några problem att få lägenhet. Hur lätt/svårt det är att få bostad kanske också kan vara en sak att ta hänsyn till när man väljer högskola/universitet?

I alla fall. Jag bodde först i ett av de större studentboendena. I min korridor var vi runt 12 stycken som delade på ett ganska stort allrum och kök. Hade eget badrum i lägenheten och bodde på 17 kvadrat. Fungerade prima. Valde dock att flytta därifrån efter ett drygt halvår eftersom jag fick ett rum i ett av de minsta (om inte allra minsta) studentboendet.
I min nya korridor var vi istället 7 stycken totalt. Där delade jag dusch och toalett med en till person men tyckte aldrig att det var några problem. Sedan hade vi ett gemensamt allrum och kök. Smått negativt var att vi bara hade 1 spis, 4 plattor. Om det kunde bli lite trångt på lunchen när alla ville koka sin pasta? JA. Men jag älskade att bo där. Så himla familjärt och trevligt.

Efter ett drygt år där flyttade jag ihop med min pojkvän till en hyresrätt och där bor vi fortfarande. Det har definitivt också sina många fördelar. Dels att storleken på vår lägenhet faktiskt är flera gånger större än mina tidigare rum och att det blir lite mer frihet då det bara är en annan person att ta hänsyn till och inte 6.

Slutligen skulle jag verkligen rekommendera att börja bo i studentkorridor om man har möjlighet. Just för att det är ett riktigt roligt om man hamnar i en bra korridor och att det är ett superbra sätt att lära känna nya människor.

Frågor på det? Någon med andra erfarenheter? 

 


2 Comments

Rebecca · May 6, 2013 at 8:28 pm

Var det Dalkarlen du bodde i då? Kan du tipsa om något annat ställe man ska söka bostad på? :)

Michaela · May 8, 2013 at 10:15 am

Hej Rebecca!
Ja precis, först bodde jag på Dalkarlen och sedan flyttade jag till Pelikanen.

Lite information om de olika studentboendena i Norrköping finns här:

http://sokande.medieteknik.nu/bostad/

Vet dock inte hur uppdaterad den sidan är men det mesta borde stämma. Söka studentlägenhet (i Norrköping) görs på hyresbostäders hemsida här:

http://www.hyresbostader.se/Res/Themes/HnabPortal3/Pages/Studentbo/Default.aspx?cmguid=02ab9adc-4a4d-4753-bb58-dc3031556bb1

Alla studentbostäder har sin egen charm och trivs man inte på ett ställe brukar det inte vara svårt att få flytta till ett annat studentboende här heller :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *