Under mattekurserna är alla medel tillåtna, det handlar bara om att du själv ska försöka förstå. I början är det mesta abstrakt och väldigt svårt, sedan blir det knepigare och när tentan närmar sig tror du att du förstår och du räknar hur mycket som helst.

Jag tyckte matten var svår, räknade en massa som man inte förstod. Men, vi fick tips av vår första föreläsare under den allra första mattekursen att räkna en massa tal men viktigast av allt att ta hjälp av Khan Academy. Jag älskar hans videos, allt känns förståeligt och plötsligt väldigt möjligt. Här är en video av ett bevis (typ det första vi fick lära oss), det fruktade Epsilon/delta.

Proving a limit using epsilon-delta definition:

Jag har sett hur många av hans videos som helst. Hur bra som helst! Det finns x antal videos, allt från invecklade diffar till den simplaste matten. Grymt!

En annan mattevideo, som inte har så mycket gemensamt med Khan Academy är den här:

En kompis (ja, hon är också ingenjör-to-be) visade den och skrattade gott. Jag antar att det kallas internt skämt. Men, har man slitit med sinuskurvor och absolutbelopp under matten kan man skratta åt Gangnam Style the math way!


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *