Sitter här med mina kvällsgrubblerier och försöker komma fram till något vettigt vilket inte är det enklaste. För det är en sak som jag verkligen tycker om med att studera och det är att jag planerar min tid i ganska stor utsträckning själv. Särskilt nu när jag har lite schemalagt. Det betyder till exempel att jag, som är morgonmänniska, kan få mycket gjort på förmiddagen och att det då blir helt okej att gå och till exempel träna en bit in på eftermiddagen. Eller att jag kan byta skoluppgifter när jag inte känner mig produktiv med det jag håller på med längre. Vilket jag tycker är ett stort plus!

Men som med allt finns det två sidor. Baksidan med det här tycker jag är att det för mig i varje fall är svårt att se när jag egentligen är ledig. Det blir mer som att det är schemalagd tid då det är föreläsningar och annat samt tid då jag inte är schemalagd. Den icke-schemalagda tiden slutar inte klockan 17, den är betydligt mer täckande än så. Det blir alltså inget direkt varken avslut eller start på skoldagen.

En annan sak som jag också tänker över ibland är att det är svårt att “ha tid” att vara sjuk. Lyckligtvis är jag väldigt sällan sjuk men säg att jag skulle vara sängliggande i någon vecka. Tänk då allt jag missar i skolan. Det är ju inte som att någon annan kommer gå och göra mina labbar istället för mig, eller som att jag slipper göra dem för att jag varit sjuk. Det enda som faktiskt händer är att jag får dubbelt upp att göra veckan därpå.

Så när jag tänker på hur jag tror att det kommer bli om ett drygt år när jag börja jobba så är det här en av de saker jag både ser fram emot och samtidigt inte. Jag längtar efter att få gå till ett jobb vid en viss tid och när arbetsdagen är slut och jag går därifrån så är jag ledig. Är jag sjuk kan jag sjukanmäla mig och det utan att någon kan komma och kräva att jag ska jobba övertid veckan efter.

Förhoppningsvis kommer inte heller den frihet där jag får planera och själv ha ansvar att försvinna till så stor del heller. Kanske kan jag också få jobba med något roligt där jag får känna mig produktiv under dagen och när arbetsdagen är slut få känna mig nöjd med det jag åstakommit. Utan att behöva sitta hemma på kvällen och fundera över om jag kanske borde ta och jobba undan lite extra ändå.

Summan tror jag blir att det är skönt att jag studerar under en viss tidsperiod. Det gör att jag kan hinna se fördelarna med att ha det på det här sättet samtidigt som jag också kan se fram emot att börja jobba och få uppleva fördelarna med det med!

Michaela


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *