Jag klev precis innanför dörren, är helt slut. Bestämde mig av någon outgrundlig anledning för att åka in till stan och shoppa efter jobbet. Jag hatar det. Det finns inget värre. Hittade lite smågrejer, men inte alls det jag tänkt mig. Precis som vanligt. Jag älskar att handla och att ha nya saker. Men arbetet som krävs för att hitta de där sakerna klarar jag mig utan alla dagar i veckan. Vad mer? Jag har varit dålig på att blogga, skyller på tidsbrist.

Apropå rubriken så var det frågan några personer hade ställt sig när jag klev in på kontoret första dagen. Fick reda på detta under en brunch med några kollegor på söndagen. Alla var eniga om att jag har ett baby face och det var därför de klassificerade mig som 18-åring. 20130227-224748.jpg

I lördags var jag i Bukit Timah och hikeade med två kollegor. Tror vi gick 11 km totalt vilket var relativt jobbigt i och med värmen. Längst ner till vänster syns ett smakprov av “The tree top walk”.  Det var även första gången jag såg en “School of Ammunition” som låg strategiskt placerad mitt ute i djungeln.20130227-225001.jpg1. Thai-lunch med ett gäng kollegor under veckan 2. Super-Aloevera-dryck under en Couch Surfing-träff. Träffade väldigt många intressanta människor från hela världen som gillade att “surfa” 3. Jag käkar friterad Mars-bar med glass 4. Brunch i China Town, även kallat Dim Sum. Skulle nästan vilja påstå att de till och med äter mer än en vanlig Svensson gör under en klassisk “svensk” brunch. Beställde in nya rätter på löpande band under två timmar, till och med jag blev mätt efter ett tag.20130227-225010.jpgDen här lappen satt nere vid hissen när jag kom ner idag. Porten på bilden leder ut ifrån området och någon har alltså fångats på bild när de hoppar över muren.  För det första är det fascinerande att någon sitter och kollar igenom videomaterialet och ser att detta faktiskt händer. För det andra, att personen dessutom gör ett collage i avskräckande syfte är riktigt roligt.20130227-225334.jpgFärsk bild från idag. 1. Green tea latte, inte så gott men lite exotiskt. 2. Gucci slår på stort. Hörde en summa på vad en av fasaderma längs Orchard Road hade kostat. Undrar om inte det var en miljard. 3. Flera H&M butiker har hittat hit. Denna tror jag är flaggskeppet. 4. ION Orchard, fullkomligt gigantiskt köpcentrum. Jag gick vilse och hittade inte utgången till gatuplan.

20130227-225520.jpgAlla som känner mig en aning vet att jag är en sucker för bilar. Inte för bilar generellt, men för coola och snabba, ibland charmiga bilar. Jag kunde därför inte låta bli att ta kort på dessa som pryder uppfarten. Vet ni förresten vad det kostar att ha bil här? Säg en ny A4. Först och främst kostar bilen ungefär 250 000$, men det är inte nog med det. Det krävs dessutom en licens för varje enskild bil. Denna licens kostar 80 000$ (tror jag) var tionde år, sedan måste den förnyas. Det är alltså metoden de använder för att få ner antalet bilar i landet. Det gör även att alla bilar som finns på vägarna är väldigt nya. För vem vill köpa en licens för en gammal bil?

20130227-230428.jpg

Baby face.

Categories: Lean Machine

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *