Hur ofta hör man inte någon säga ”Jag ska gifta mig med en rik man som kan skämma bort mig med allt jag vill ha”. Jag skulle istället vilja slå ett slag för ”Jag ska utbilda mig till något välbetalt som ger mig möjligheten att skämma bort mig själv med mina egna pengar”!

Vi lever i en värld där pengar och materiella ting ofta likställs med lycka. Jag tänker inte gå in på huruvida detta är sant eller inte, men tänkte ta upp hur jag föreställer mig min framtid.

Jag har valt att utbilda mig till civilingenjör, ett yrke som ses som ett hyfsat välbetalt arbete. Anledningen till att jag valde ingenjör är för att jag alltid haft lätt för matte, fysik och teknik ämnena i skolan och det man har lätt för tycker man ofta är roligt. Och det går båda vägar: Det man tycker är roligt har man ofta lätt för. Men att jag dessutom kommer få möjligheten till en bra lön i framtiden är självklart ett stort plus i det hela!

Jag är en tjej som tycker om att shoppa och försvinner gärna bort i drömmar om vilken bil jag skulle vilja köpa och hur stort och fint mitt hus kommer att vara. Men i mina drömmar så är det inte min framtida man som står för hela kalaset! Jag vill kunna köpa saker för mina egna pengar och vara stolt över att jag själv jobbat för att ha råd att skämma bort mig själv.

En dröm jag har är att en dag kunna gå in till en bilhandlare, titta på en riktigt lyxig bil och säga ”den där ska jag ha”. Jag ska vara alldeles själv, ingen man som kan påverka mitt val, och jag kommer betala den med mina egna pengar. Kan ni föreställa er känslan? Kan ni föreställa er hur stolt man skulle vara över sig själv? Detta kommer troligtvis dröja mååååånga år, men det kommer vara värt det!


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *