Screen Shot 2013-02-13 at 8.25.58 AM

Tänkte bara slänga in ett litet youtube-tips så här på morgonen. Det är en kanal som heter Crash Course och som är riktigt grym! Alla avsnitt är ganska korta och tar på ett roligt sätt upp ämnen som till exempel historia, biologi, ekologi och kemi. Allt presenteras med en släng humor och med trevlig grafik. Tror dagens skola skulle tjäna på att bli lite mer som de här programmen. Med lite mer “fart och fläkt” samt entusiasm in emellanåt.


1 Comment

Klas · February 14, 2013 at 8:37 am

Mera tips:
http://www.youtube.com/user/numberphile (Matte)
http://www.youtube.com/user/Vihart (Matte)
http://www.youtube.com/user/periodicvideos (Kemi)
http://www.youtube.com/user/scishow (Naturvetenskap, dvs biologi, fysik och kemi)
http://www.youtube.com/user/Vsauce (Svarar på frågor som, hur högt kan man bygga? Hur varmt kan det bli? Är 5-sekundersregeln sann? (Nej det är den inte!) )
http://www.youtube.com/user/1veritasium (Fysik, kemi)
http://www.youtube.com/user/sixtysymbols (Fysik)
http://www.youtube.com/user/engineerguyvideo (Teknik)
http://www.youtube.com/user/BackstageScience (Förklarar hur olika instrument fungerar, exvis hur man använder neutronstrålar till mätningar av nanomaterial eller hur man kristalliserar proteiner så att de kan strukturbestämmas)

Jag måste göra extra reklam för engineerguy såklart. Han förklarar på ett briljant sätt hur olika, ibland väldigt enkla, prylar fungerar men framförallt förklarar han hur ingenjörerna som gjorde prylen löste några av de svårigheter som ligger mellan en idé till en fungerande kommersiell produkt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *