bild

Äntligen fettisdagen! Min facebookfeed svämmar över av bilder på semlor och statusar som indikerar på planerad semelbakning. Självklart ska vi baka ikväll (som alla andra), älskar semlor!

Här i Umeå har vi även en annan speciell dag, Studentsportardag. Det är ett samarbete mellan  Universitetet och Iksu, där de allra flesta program ej har schemalagda aktiviteter och Iksu (Stor träningsanläggning) har gratis inträde för att studenter ska få prova på osv.

Jag vet faktiskt inte om folk på riktig sportar extra den här dagen. Bland alla mina ingenjörsvänner ses den här dagen som en chans att komma ikapp och kanske till och med hamna i fas i det never-ending-uppgifts-räknande. Nästan alla våra kurser har rekommenderade uppgifter som helt enkelt av kursansvarige ses som viktiga för att klara av och förstå kursen. Dessa uppgifter är nästintill alltid väldigt många, tillkommer nya efter varje föreläsning och man ligger bara i fas innan kursen startat. Det här begreppet “i fas” är mer en utopi. Men, denna dag är som en frisk fläkt, som att veckan skulle få en till dag! En dag där man kan plugga ikapp. Hur bra som helst!

bild (2)

Jag har åkt på en tråkig förkylning (som alla andra just nu) och tänker inte ens tanken att besöka Iksu idag, jobbar istället i myskläder, stor kopp the och tända ljus hemma på mina rekommenderade uppgifter för att eventuellt komma i fas..

Jenny


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *