Jag är nyss hemkommen från Linköping. Har varit på LARM som står för Linteks Arbetsmarknadsdagar. Lintek är vår studentkår (de för bland annat studenternas talan och utvärderar utbildningarna) och LARM är alltså en jättestor mässa med många företag som ställer ut. Gissar på att det är lite som Uniaden som Jenny skrev om för några veckor sedan.

Dessa mässor kan ge en riktigt bra möjlighet att komma i kontakt med företag om man är lite på hugget. På LARM idag var det väldigt mycket folk och om man ville ha kontakt med någon var man själv många gånger tvungen att gå fram och ta initiativet. I alla fall upplevde jag det så.

Något som jag dock tycker är lite irriterande är att det är så många som har väldigt dålig koll på vad medieteknik är (vilket egentligen inte är så konstigt i och med att det inte är så många civilingenjörer som läser det). Så det riktiga irritationsmomentet ligger nog istället i att en del inte frågade vad det innebär utan bara utgår från att medie = media = inget för dem. Så gång, på gång, på gång får jag förklara att det är som en datautbildning. “Ja, vi programmerar”.  Då känner jag att det hade varit så mycket enklare att kunna säga att jag går någon mer klassisk ingenjörsutbildning. Men samtidigt får jag kanske istället chansen att på riktigt berätta vad det är jag kan för någon som inte hört om medieteknik innan och som dessutom kanske på så sätt får upp ögonen för utbildningen och ser möjligheterna med studenter med denna typ av kunskaper.

Hur som helst fick jag faktiskt ut en hel del av mässan. Tror även att det är viktigt att man då och då övar sig på att framhäva sina goda sidor och våga berätta både vad man är intresserad av och vad man kan. Så allt som allt var det definitivt en väl spenderad förmiddag!


2 Comments

Linnea Söderström · February 15, 2013 at 9:55 pm

Hej Hela Michaela!

Jag läser samhäll på gymnasiet i Örebro men funderar på att byta till natur för att kunna läsa till ingenjör. Men jag är väldigt intresserad av samhällsfrågor, så jag tänkte fråga dig hur du kombinerar dina intressen? Läste att du var samhällsintresserad men samtidigt vekar du så grym på det du gör nu ;) För som det känns nu, så vill jag inte ge upp mitt samhällsintresse, har ni kanske några debattgrupper eller politiskt engagemang på universitet?

/Linnea :)

womengineer · February 16, 2013 at 10:41 am

Hej Linnea! Vilken bra fråga! Började skriva på ett svar men inser redan nu att det blir lite långt så ska försöka få ihop det till ett helt inlägg istället då jag tänker att det kanske är fler som undrar samma sak. Håll utkik så ska jag försöka få klart det nu i helgen :)

Michaela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *