Sunday

Söndag är som bekant sista dagen på veckan, i alla fall för oss här i Norden, och jag tycker det är en enormt viktig dag! Veckan går, med massa skola och saker att hinna med att lära sig, vara med på och så vidare, allt flyter på. Fredagkväll är det fortfarande högvarv, lördag börjar med sovmorgon och slutar oftast alldeles för sent men söndag däremot. Oftast vaknar man pigg i lagom tid, hinner med att träna och göra alla fina söndagsaktiviteter och det absolut viktigaste, nämligen förbereda sig för nästa vecka.

Jag är en planeringsmänniska, gillar strukturer (och att bryta dem så klart!) och när saker går min väg. Helt vanliga söndagkvällar tycker jag om att tvätta, laga matlådor (massor!), städa och packa ihop skoljobb som alltid har förmågan att sprida ut sig under helgen. Söndagen som ramar in min vecka och gör mig redo och pepp på nästkommande. Viktig och bra förutsättning för att veckan ska flyta på bra. Låter lite knepigt, men så funkar jag. Hur ser era söndagar ut?

Den helgen blev det ingen ritualsöndag, utan tvätten klarades av tidigare i veckan och städningen igår. Idag har jag varit i Vindeln och åkt bräda hela långa dagen med Röda korset och haft första hjälpen-beredskap. Riktigt fin dag, -10 grader, strålande sol och bra snö. Hur härligt som helst!

vindeln

Veckan som kommer är ingen vanlig vecka, så är överytgad om att det inte spelar någon roll. Imorrn skriver jag delprov och drar sedan lite spontant till Åre en snabbis för att hälsa på min semestrande familj, och självklart åka ännu mer bräda. Vardagslyx!

En bra förutsättning för veckan är också att gå och lägga sig i tid, speciellt när det är tenta som vankas på morgonen. Det har jag självklart lärt mig den hårda vägen… Därför går jag och lägger mig i tid ikväll!

Godnatt!

Jenny

 

 


2 Comments

Marie · February 6, 2013 at 1:53 pm

I söndags besökte jag Harvard och MIT i Boston. Vill egentligen bara ta tillfälle i akt och berätta det. Nu när du frågade vad man gjorde i söndags. Och samtidigt vill jag skicka ut en allmän uppmaning till världen att åka till Boston! Så himla fin stad med universitet i världsklass. Ja, väldigt många universitet generellt, vilket gör utelivet väldigt roligt. Jag gick runt på Harvards campus, låtsades vara en student i hemmiljö och hoppades återvinna några hjärnceller efter gårdagskvällen. Det var lovely!

Tänk om man hade åkt dit på utbytestermin, vilken grej!!

womengineer · February 6, 2013 at 7:09 pm

Det låter hur härligt som helst! Boston är säket en toppenstad att studera i, skulle lätt göra en utbytestermin där :)
//Jenny

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *