Något jag kan rekommendera starkt till alla som funderar på att läsa vidare är att göra ett studiebesök på ett universitet för att få en känsla för hur det skulle kunna vara.  Jag gjorde detta någon gång under slutet av högstadiet eller början av gymnasiet under en praovecka. Att jag fick spendera en vecka i Stockholm var naturligtvis ett stort plus, men jag var faktiskt väldigt nyfiken på hur det skulle kunna vara att studera på KTH. Som tur var har jag en kompis som på den tiden läste andra året på farkostteknik, och som inte hade något emot att ha mig på släptåg under ett antal dagar. Trots att jag följde med på allt ifrån elektrolabbar till föreläsningar i differentialekvationer blev jag helt såld. Jag gillade allt ifrån att kliva av tuben vid tekniska högskolan, till att köpa kaffe på sleven till att avslutningsvis sitta i de stora föreläsningssalarna och lyssna på lärarna som stod och pratade om saker jag inte fattade ett dugg av.

Jag blev påmind om min praovecka på KTH när jag såg annonsen “Student för en dag” på KTHs hemsida tidigare idag. Genom att anmäla sig till det kan man alltså få möjlighet att följa med en student under en dag på KTH. Är det någon som känner sig manad så hittar ni annonsen r! 

campus_borggard_stor3

På borggården är det väldigt mysigt att äta lunch fram mot vårkanten.

Categories: Lean Machine

1 Comment

Mamma · January 30, 2013 at 7:31 pm

Jag kommer väl ihåg när du åkte, och med vilken entusiasm du kom hem. Tänk, nu är du snart klar, jag och pappa är så stolta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *