Helgen som var spenderade jag i Stockholm och i skrivande stund sitter jag på tåget på väg tillbaka till en mindre civiliserad del av Sverige. Det har varit en helg kombinerad av nytta och nöje, men mest nöje. Den ursprungliga anledningen till min Stockholmsvisit var en redan planerad dag dedikerad till utprovning av bröllopsklänningar. En av mina kompisar ska nämligen gifta sig och i och med att hon är först ut blev det väldigt speciellt och känslofyllt för oss allihop. Därför planerade vi in en hel dag av champagnedrickande och klänningsprovning i riktig Sex and the City anda denna lördag. Det hela avrundades med brunch på Nybrogatan 38 som överlag var ett väldigt trevligt ställe. Mysig lokal, god mat och framförallt trevlig personal är inte varje dag man hittar. Borde nämnt att jag har en blogg, kanske jag hade fått lite rabatt.

IMG_1002

Apropå rabatt så gjorde jag något väldigt korkat i söndags.  Jag har länge funderat på att bleka tänderna eftersom de tillhör den kategorin av kroppsdelar eller vad man ska kalla det som inte kan bli ”för mycket”. De kan alltså inte bli för vita, inte för att mina var särskilt vita sedan innan, men ni fattar grejen. Den här tjejen använde sig alltså av Brilliant smile-metoden, vilket enligt henne ska vara det bästa på marknaden. Då jag såg (på en blogg) att hon erbjöd den här behandlingen för halva priset tänkte jag att jag minsann skulle unna mig det. Jag ska trots allt skriva exjobb och snart börja jobba osv osv osv, helt rättfärdigat alltså.

Tjejen på salongen var verkligen supertrevlig och jag kände direkt att jag gjort helt rätt i att gå just hit. Efter de oändligt långa ljusbehandlingarna visade hon mig graderingsstickan med olika vita tänder på, och min första reaktion var att de inte förändrat sig alls. I dag, två dagar senare känns det som att jag handlade på TV-shop i hopp om att få samma grymma resultat som personerna på TV. Dumt med andra ord. Adderar man det faktum att jag även lider av fluoros (?), vilket hon nämnde efteråt, är det tydligen ingen anledning att bleka alls om man inte planerar att göra det väldigt många gånger.

IMG_1023

Förutom den rakt igenom onödiga tandblekningen har jag även hunnit med ett sista handledarmöte innan jag åker, samt en liten pratstund med ett företag som skulle kunna tänkas vara intressant för framtiden.  Handledarmötet gick bra, i det här stadiet av exjobbet är uppgiftsbeskrivningen fortfarande relativt omfattande och därför är det skönt att bolla lite tankar och idéer med någon som är insatt i ämnet för att konkretisera problemet en aning. Hädanefter kommer all kommunikation mellan mig och min handledare att ske via mail eller Skype, men det bör inte vara några problem. Dessutom hade jag ett möte med min kontakt på företaget idag vilket gav ytterligare klarhet. På torsdag har jag återigen möte med honom men då kommer även VDn, som egentligen är uppdragsgivaren till projektet, att vara med också. Nu känns det riktigt kul och jag kan knappt vänta på att snart få åka iväg och påbörja arbetet på riktigt.

Sammanfattningsvis har det varit en väldigt trevlig helg, speciellt i och med att jag hunnit med att träffa så många kompisar som jag inte kommer att se på länge. Jag kommer att sakna er, och de som är välkomna att hälsa på vet vilka ni är. Nu hoppas jag bara på att SJ kan göra två rätt inom loppet av fyra dagar och hålla tidtabellen även på vägen hem.

IMG_0892

Mitt namn får man tydligen inga poäng för.
Categories: Lean Machine

2 Comments

Emma · February 4, 2013 at 6:40 pm

Verkar som att du hade det bra! ;) Vem ska gifta sig?

womengineer · February 5, 2013 at 8:05 am

Ja det var riktigt trevligt:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *