En vacker vy över Budapest

En vacker vy över Budapest. Foto: Jon Nyström

Alla stora sporter kräver uppvärmning.  Om du så ska spela handboll eller springa Vårruset. Om du ska dansa eller gå till skolan. För att gå i skolan är också en sport, det är inget lättvindligt som görs med en klackspark, även om vårens färger bjuder på både högklackat och lågskor i vackra nyanser.

Så vi satte oss på ett flyg till Budapest för att värma upp inför vårens terminsstart. I Sverige var det bitande kyla och ett stort snötäcke hade precis lagt sig på den redan existerande blixthalkan som kommit av de senaste veckornas varierande väder. När vi anländer till Budapest möts vi av snöbollskrig på gågatan och restaurangerna tävlar om vem som gör den snyggaste snögubben. Folk är helt fascinerade av kramsnön och dagen efter är det barmark igen.

Vi vandrar längs gatorna och tittar på vackra hus och stora slott, vi äter en tre-rätters middag varje kväll och badar i termalbad, vackert prydda med skulpturer och pelare som ser ut att komma direkt från tv-serien Downton Abbey. Det fanns även utomhusbassänger med 38 gradigt vatten och när solen gick ner bakom husen och stjärnorna tändes på himlen, kändes det som att vi hade hamnat mitt i en saga.

På kvällen stretchar vi ut vaderna och handlederna för att inte riskera några som helst skador under våren, och tillslut avslutar vi med helkroppsmassage och inpackning för både hår och själ.

När vi kommer tillbaka till Sverige är det 15 minus och jag undrar varför vi inte stannade kvar i Ungern. Men när skolan väl börjar inser jag att jag ser fram emot den här våren. Kurserna verkar roliga och varje dag samlas vi och äter lunch, pratar strunt och planerar framtiden tillsammans. Vi går mot ljusare tider, och jag ser fram emot att göra det tillsammans med er.


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *