“FÖR MIG HANDLAR LIVET OM ATT GÖRA SAKER MAN MÅR BRA AV”

Hej Anna, hur har din dag varit?
Min dag har varit bra! Jag har haft möte med några arkitekter på stan, ett internt marknadsmöte på kontoret och hunnit med lite eget arbete också. Och lunch med mina trevliga kollegor, det sociala är också viktigt när man jobbar.

Du jobbar med kommersiell projektutveckling på Skanska, vad innebär det?
Det stämmer bra. Skanska är mer än entreprenör och byggare; Skanska är också en stor stadsutvecklare. Det innebär att Skanska investerar egna pengar i mark och projekt i tidiga skeden. Konkret innebär det att jag jobbar med processen att köpa mark, hitta hyresgäster till fastigheter som kan vara allt från kontor, hotell, handel och skolor, att bygga själva huset och i sista skedet sälja det till en långsiktig fastighetsägare.

Hur är Skanska som företag att jobba på?
Otroligt utvecklande, Skanska är bra på att tidigt ge mycket ansvar till sina medarbetare och se till att man hela tiden utvecklas och får nya utmaningar. Eftersom Skanskas värde sitter i människors kunnande och kompetens är det stort fokus på att förvalta det mänskliga kapitalet vilket man gör med bra utvecklingsprogram och att personer i ledande befattning har en ledarskapsprofil som stämmer med Skanskas värderingar.

Vad är det roligaste i ditt jobb?
Att jag får jobba så mycket med människor, och att jobbet som projektutvecklare är kreativt och ganska fritt. Det är spännande att vara med i stadsutvecklingsprojekt och i tidiga skeden få tänka utanför boxen och faktiskt kunna vara med och påverka och utveckla.

Du var engagerad i Samhällsbyggnadssektionen på KTH, berätta vad du har gjort!
Jag valde att tidigt börja engagera mig eftersom det var ett bra sätt att lära känna många på sektionen och jag ville ha andra roliga saker än bara plugget att bita tag i. Först var jag kassör i sektionsstyrelsen för att sedan bli sektionsordförande. Jag var också med i projektgruppen för LAVA (S-sektionen arbetsmarknadsdag) som ekonomiansvarig ett år.

Vad har du lärt dig genom det, som du har haft användning av senare?
Som ordförande lärde jag mig hur det är att leda en grupp fokuserat under ett år, hur viktigt det är att få alla engagerade och känslan av att vi strävar mot gemensamma mål. Jag fick praktiskt testa tankar jag hade om gruppdynamik och ledarskap.

LAVA var samma sak vad gäller fullt fokus under ett års arbete; där fick man väldigt snabbt facit på allt man jobbat för under ett år på en dag. Det jag lärde mig med det arbetet var framför allt vikten att lita på varandra och att låta alla olikheter i en grupp komma fram och komplettera varandra.

Du har varit finalist i FFLA, och ska delta i ett ledarskapsprogram på Skanska – Vad är det som lockar dig med ledarskap?
Som det kanske framgår i mina tidigare svar drivs jag mycket av att jobba med människor och utmaningen att få olika typer av människor att kunna prestera tillsammans och komplettera varandra. För mig handlar livet om att göra saker man mår bra av, och jag är helt övertygad om att ett gott ledarskap på jobbet gör att människor vågar vara sig själva, växa inom det och i slutändan också prestera bättre.

Vad är drömjobbet?
Just idag är mitt drömjobb att jobba med kommersiell projektutveckling! I framtiden hoppas jag få möjligheten att fortsätta utvecklas inom ledarskap och få nya utmaningar inom det.

Vi hörde att du gillar att fixa fester! Hur ser den perfekta festen ut?
Åh ja, jag älskar att fixa och att gå på fester! Den perfekta festen innehåller glada taggade människor, skumpa till fördrink, goda snittar och en bra dryckesbuffé, någon tävling är aldrig fel, senare ett schysst dansgolv och gärna lite Fireballs.

Snart är det jul! Hur firar du den?
Jag firar jul med min stora familj i Linköping. Vi är sex syskon, tre av oss bor i Stockholm och tre i Linköping. Mamma och pappa bor också i Linköping, så jularna firas nästan alltid där.

Tack!

[Intervjun skapades den 28 November, 2012]


0 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.