“JAG KÖPER ALLTID EKOLOGISK OCH NÄRPRODUCERAD MAT NÄR DET ÄR MÖJLIGT”

Hej Tinh! Du har berättat för oss att du precis har varit ute och rest. Var någonstans har du varit?
Jag har varit i Brasilien för igångkörning av en anläggning i en liten stad som heter Tres Lagoas. Namnet betyder tre sjöar eftersom det finns små sjöar inbäddad i staden.

Du har just börjat arbeta som utvecklingsansvarig för biogasuppgradering på Läckeby AB. Vad innebär det?
Tjänsten är tänkt som en samordnande uppgift för att dels leda utvecklingen av produkten men även för att samordna inom företaget och knyta samman alla discipliner som arbetar med biogasuppgradering. Självklart blir det en hel del processbitar där jag kan kombinera det jag tycker är intressant som kemi och processteknik.

Är det en typisk ingenjörsarbetsplats?
Det kan man nog säga, de flesta har någon slags teknisk bakgrund som arbetar här. Läckeby AB handlar om miljövård i praktiken.

Är du själv en miljömedveten person?
Jag försöker hela tiden att vara miljömedveten men det finns alltid mer att göra. Saker som jag aktivt gör är att välja miljövänliga produkter och jag köper alltid ekologiskt och närproducerad mat när det är möjligt. Jag har en miljöbil som drivs med etanol men hade gärna kört en biogasbil om det hade funnits tankstation i staden som jag bor.

Du har läst i Lund. Vad var det bästa med studentlivet där?
Det måste nog vara alla olika människorna man har träffat. Från festerna till alla tentapluggningar man har varit med om.

Vad är ditt starkaste minne från studietiden i Lund?
Mitt starkaste minne var från nollegasquen när vi alla nyblivna ettor hade burit phösarna för det traditionella doppet i sjön Sjön. Min nuvarande man presenterade sig genom erbjudandet att även slänga mig i Sjön!

Var du med i någon förening?
Jag var ordförande för IAESTE som är en internationell organisation för att svenska teknologer ska kunna sommarjobba utomlands i utbyte med utländska studenter kommer till Sverige.

Varför tycker du att man ska läsa till ingenjör?
För att det finns så många valmöjligheter. Inom ramen för civilingenjör finns så många inriktningar och dessutom får man vara med att bygga upp vårt samhälle. Om man tittar sig omkring i vår vardag har varenda sak du ser utvecklats av en kreativ ingenjör. Från datorerna vi skriver med till byggnader och kanske saker som vi inte tänker på som ceratet i ett läppstift.

Över till något helt annat, när var du riktigt lycklig senast?
Det måste vara när min lille sexåring i morse konstaterade att när han blir för tung att bära, så är han nog så stor så han kan bära mig istället.

Tack!

[Intervjun skapades den 21 mars, 2009]


0 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.