“JAG ÄR LYCKLIG NÄSTAN JÄMT”

Hej Solmaz, hur kommer det sig att du valde att läsa mikroelektronik?
Jag har alltid varit intresserad av matematik och fysik. När det var väl dags att välja program på KTH, var jag både intresserad av elektroteknik och teknisk fysik. Efter en timmes diskussion med programansvarig på Mikroelektronikprogrammet bestämde jag mig för Mikroelektronik eftersom det är en blandning av både de två program vilket passade mig perfekt.

Du har sagt att ”man måste inte vara ett geni för att klara matten”. Vad menar du med det?
Vad jag menar är att man kan klara av matematik kurserna på KTH om man tycker att ämnet är kul. Intresse för ämnet är väldigt viktigt för att klara av KTH. Man kan i princip klara av vad som helst så länge man tycker det är roligt. Under min utbildning på KTH var jag otroligt intresserad av nästan alla ämnen och detta hjälpte mig att klara av utbildningen även om det blev tufft ibland.

Vilken kurs på KTH är du mest stolt över att du har läst?
Matematik kurserna är nog vad jag mest är stolt över att jag har läst på KTH. De var ibland tuffa med extrem roliga!

Om en gymnasieelev skulle rådfråga dig om vad man ska göra efter gymnasiet, vad hade du svarat då?
Jag skulle rekommendera att fortsätta plugga direkt efter gymnasiet om man har tänkt sig att skaffa sig en akademisk utbildning. Vi lever i en värld där det är hård konkurrens, både om jobb, studier och i övrigt i samhället. Att ha en akademisk utbildning är en bra grund tycker jag men sen ska man inte glömma att man inte slutar att lära bara för att man har en examen i handen. När man har väl gått ut i arbetslivet är det då det riktiga utbildningen om människorelationer, problemlösning och om sig själv börjar.

Över till något helt annat, när var du riktigt lycklig senast?
Jag är lycklig nästan jämt. Jag är otroligt tacksam för allt jag har i mitt liv. Jag har en helt underbar familj, underbara vänner, min hälsa och ett jobb som jag stormtrivs. Livet är riktigt härligt just nu!

… och när var du riktigt arg senast?
I morse under mitt projektarbete på grund av ett kommunikationsproblem.

Till sist, vilket tycker du är det häftigast stället på jorden och varför?
På toppen på Gunung Machincangs berget som ligger på Langkawi ön utanför Malaysia. Uppe på toppen, 710 meter över havet, har man en fantastisk utsikt över Langkawis övärld och ibland ser man ända till Thailand.

Tack!

[Intervjun skapades den 20 mars, 2009]


0 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.