November 12, 2012

Kvinnliga ingenjörsstudenter startar mentorprogram

Sverige är idag och i den närmsta framtiden i stort behov av fler ingenjörer. Samtidigt avslöjar statistiken att intresset för teknik och ingenjörsutbildningar förblir lågt, inte minst bland kvinnor. Därför startas nu mentorprogrammet Pepp!, i samarbete med Womengineer.

“Det är synd att inte fler tjejer förstår varför man ska läsa till ingenjör. Men jag kan förstå det. Jag var också osäker på mitt val” säger Katarina, som nu läser Teknisk Fysik på KTH och vid sidan om studierna driver hemsidan Womengineer.

Trots många goda initiativ att få fler unga att söka sig till tekniska utbildingar de senaste åren förblir intresset lågt. En av anledningarna kan vara att få av dessa initiativ drivs av huvudpersonen själv, dvs ingenjörsstudenten. Vad tycker ingenjörsstudenten egentligen? Hur är det att plugga till ingenjör? Är det så svårt som alla säger?

Detta är frågor som bloggen och hemsidan Womengineer besvarar, alltid ur huvudpersonens egen synvinkel.

I samarbete med Womengineer lanseras nu initiativet Pepp!, ett mentorprogram som riktar sig till tjejer på gymnasieskolor i Stockholmsregionen. Programmet löper över ett år där varje antagen adept tilldelas en egen mentor, en kvinnlig KTH-student, att rikta sina funderingar och tankar om framtiden till. Syftet med programmet är att inspirera, väcka intresse och öka förståelsen för vad tekniska studier innebär samt vad som kan vänta därefter.

“Vi vill precis som Womengineer också visa att tekniska studier är allt annat än mossigt och tråkigt”, säger Edit Wallin, initiativtagare till Pepp!

Ansökningarna till programmet tas emot nu. Först till kvarn gäller så ansök redan idag. Besök www.womengineer.org för mer information om hur du ansöker!

Kontakt: Katarina Stensson

Mail: info@womengineer.org

Web: https://www.womengineer.org

Womengineer

Womengineer är en ideell organisation med målet att det 2030 examineras lika många kvinnliga ingenjörer som manliga. Detta eftersom en ökad jämställdhet på de tekniska högskolorna leder till en ökad välfärd för Sverige. Pepp! är ett mentorsprogram som drivs i samarbete med Womengineer.


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *