“OM JAG ÄR TVUNGEN ATT VÄLJA EN FAVORIT SKULLE JAG SÄGA NEW YORK. DET ÄR EN HELT FANTASTISKT STAD.”

Hej Erika, vad händer på nyår?
Nyår tillbringar jag uppe i Skellefteå med kompisarna som jag har där.

Du kommer ursprungligen från en liten by utanför Skellefteå men pluggade gjorde du i Stockholm. Kommer du någon gång flytta tillbaka till landet?
Jag trivs väldigt bra i Stockholm och eftersom jag nu fått jobb här är en flytt i alla fall inte nära förestående. Men jag har lärt mig att man ska aldrig säga aldrig, det kan man få äta upp senare.

Du har även hunnit bo i 7 städer i 3 länder. Vilken stad och vilket land gillar du bäst?
Oj vilken svår fråga! Jag har trivts väldigt bra i alla städer som jag har bott i och det är svårt att jämföra dem, situationerna har också varit ganska olika. Om jag var tvungen att välja en favorit så skulle jag nog ändå säga New York, det är en helt fantastisk stad.

Du var engagerad i I-sektionen på KTH. Berätta om ditt starkaste studentminne?
Haha, det finns många att välja mellan. Min egen mottagning är fortfarande ett kärt minne precis som de andra mottagningarna jag varit med i. En av de sista sakerna jag gjorde som student var att ordna ett möte med 150 europeiska studenter från ESTIEM (European Students in Industrial Engineering and Management) i Famagusta på Cypern. Det var riktigt häftigt.

Vilka är fördelarna med att vara engagerad som student på KTH?
Att man får träffa väldigt mycket olika människor och prova på saker som man inte får annars.

Om du inte hade läst till ingenjör, vad hade du läst då?
Jag var lite inne på att läsa ekonomi ett tag, men efter att jag hittat Industriell ekonomi på KTH och insåg att jag kunde få både teknik och ekonomi i samma program så var det ett lätt val.

Du går just nu ett traineeprogram på AstraZeneca. Vilka kunskaper använder du idag som du lärde dig på KTH?
Dels har jag nytta av att ha läst kemi och bioteknik för att det ger mig en bättre förståelse för våra läkemedel. Mitt examensarbete handlade om Lean som är väldigt aktuellt så det känner jag också är till hjälp i mitt jobb. Men mest är det nog att kunna “plocka ut godbitar” ur stora mängder information och kunna dra slutsatser av det.

Avslutningsvis, vad för råd kan du ge en person som är osäker på om ingenjörsstudier är något att hänga i julgranen?
Det är det! Jag tror på devisen “kunskap är aldrig tungt att bära” och en ingenjörsexamen ger otroligt många olika valmöjligheter.

Tack!

[Intervjun skapades den 14 december, 2009]

Ställ gärna en fråga till Erika nedan!


0 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.