“DET VAR INGENJÖREN I MIG SOM GJORDE ATT JAG VALDE ATT TA SMYCKESVERKSAMHETEN TILL EN MER PROFESSIONELL NIVÅ”
Hejsan Carina, varför blev du ingenjör?
För att det innebär en trygghet. Det spelar ingen roll vad jag väljer att arbeta med när jag vet att jag alltid kan falla tillbaka på min utbildning.

Hur kom det sig att du valde att läsa Maskinteknik?
Det var den bredaste utbildningen jag kunde hitta. Maskinteknik erbjuder möjligheten att inrikta sig mot alltifrån ekonomi till svetsning.

Du driver ett smyckesmärke som heter C STHLM. Hur började du arbeta med det?
Jag blev inspirerad av min mamma som höll på med smyckestillverkning som terapi för sin utbrändhet. Jag fann det mycket avslappnande och samtidigt utvecklande av min kreativa sida.

Har du haft nån nytta av att vara ingenjör i ditt arbete med C STHLM?
Absolut. Det var ingenjören i mig som gjorde att jag valde att ta smyckesverksamheten till en mer proffessionell nivå. På grund av min utbildning känner jag mig säker i saker som vikten av marknadsföring, leveranser, kundkontakt och kommunikation mellan olika länder och kulturkrockar.

Vad gör du på jobbet?
På mitt “riktiga” jobb på Hospira är jag ansvarig för all logistik kring sjukvårdsprodukter för hela Norden. Arbetsuppgifter som Forecast, demandplanning, orderhantering och teknisk service av smärtpumpar.

Ryktet säger att du just är hemkommen från Hong Kong. Vad gjorde du där?
Jag var på Asiens största smyckesmässa. Otroligt intressant och givande. Dit åker jag för att bygga värdefulla kontakter med mina tillverkare i Kina.

Händer det att folk förväxlar dig med Carina Lundberg Markow, Sveriges bråkigaste kvinna enligt tidningen Passion for Business?
Det har faktiskt aldrig hänt. Tack och lov!

Ok. Låt oss säga att det ringer på dörren hemma hos dig imorgon bitti. Du öppnar i bara nattsärken och någon talar om att du har fått en utmärkelse. Du, Carina Lundberg (inte Markow), är bäst i Sverige. Men på vad?
Mest framgångsrika affärskvinnan utan tvekan.

Sista frågan, vad är ditt hetaste tips att göra om man plötsligt skulle ha ett helt oplanerat halvår framför sig?
Kanske ett vanligt svar men – Resa! Det är viktigare än man tror att se olika kulturer och levnadssätt. Det hjälper mycket vid möten med olika kunder och dotterbolag i andra länder. Att förstå och respektera deras kultur leder till framgång. Passa gärna på att arbeta utomlands. Mitt år på Irland skulle jag aldrig byta bort. Mycket lärorikt och gav vänner för livet.

Tack!

[Intervjun skapades den 16 mars, 2009]

Ställ gärna en fråga till Carina nedan!


0 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.