Kjzal KaldiKjzal Kaldi Student/Industriell ledning och innovation/UU/Uppsala Kjzal läste ett samhällsvetenskapligt program på gymnasiet och under tiden fanns det inga tankar på att plugga vidare till ingenjör. Tack vare tidigare arbetserfarenheter visste hon dock att hon ville ha varierande arbetsuppgifter i framtiden. Programmet Maskinteknik med inriktning Industriell ekonomi och produktionsledning på Jönköping University gav henne den bredd hon sökte med både teknik och ekonomi, internationella möjligheter och förberedelse för framtida ledarskapsroller som ingenjör. Nu bygger hon vidare på kandidaten med en internationell master inom Industriell ledning och innovation i Uppsala. Kjzal är projektledare och huvudansvarig för Womengineers verksamhet.
LisaLisa Rygård Student/Industriell ekonomi/LTH/Lund Lisa fick upp ögonen för civilingenjörsyrket under sista året på gymnasiet och kände snabbt att inriktningen industriell ekonomi skulle passa perfekt då hon ville ha element av både matematik, teknik, ekonomi och ledarskap. Som uppväxt i studentstaden Uppsala ville Lisa uppleva det studentikosa livet själv, och valet föll på Lund, vilket hon inte ångrar för en sekund! Under sina första två år i Skåne har Lisa bl.a. varit mattecoach för gymnasieelever och projektledare för I-sektionens 15-årsjubileum. På Womengineer är Lisa Nätverksansvarig och därmed ansvarig för kontakten med skolor och nätverket Womengineers vänner.
Maria DavidssonMaria Davidsson Student/Industriell ekonomi/LiU/Linköping Maria gillar både teknik och ekonomi, vilket var anledningen till att hon valde att läsa industriell ekonomi. Eftersom hon vill ha en internationell karriär har hon inriktat sig mot Kina och studerar mandarin parallellt med ingenjörsstudierna. Under första året så fick hon upp ögonen för datateknik och har på senare tid blivit helt såld på programmering. Fritiden spenderar Maria gärna på hästryggen, vilket bidrar till harmoni i vardagen. På Womengineer ansvarar Maria för webbutveckling.
Frida CaballeroFrida Caballero Student/Tillförlitliga flyg- och rymdsystem/MDH/Västerås Under gymnasiet var Frida en riktig programmeringsstjärna, och hon läste teknikprogrammet med både ingenjör och programmering som programfördjupningar. Första året i gymnasiet representerade hon sin skola i Digigirlz, där hon fick vara med att arrangera event för att lära unga tjejer teknik och programmering och andra året blev Frida första tjejen att ha vunnit skolans programmeringstävling. Efter gymnasiet flyttade Frida till Kiruna för praktikarbete för SSC, Swedish Space Corporation och det var under sin tid på rymdbasen Esrange som hon började överväga till att bli rymdingenjör. Frida ansvarar nu för bloggarna samt innehållet på Womengineer.
FridaFrida Rybo Student/Design och produktframtagning/KTH/Stockholm Frida gillar både teknik och design, vilket gör civilingenjörsutbildningen inom design och produktframtagning till den perfekta kombinationen för henne. Redan på gymnasiet insåg hon att den typen av problemlösning var något för henne, då hon läste teknikprogrammet med inriktningen industriell design. Vid sidan av studierna har hon engagerat sig i både skolans och sektionens arbetsmarknadsdagar. Dessutom har hon arbetat extra med matematikundervisning för gymnasieelever. På Womengineer är Frida ansvarig för den grafiska profilen som Art Director.
Marie IdeströmMarie Ideström Grundare/Projektledare på Electrolux/Design och produktframtagning/KTH/Stockholm Att säga att Marie hamnade på KTH av en slump vore inte helt och hållet en osanning. Hon hade alltid haft ett intresse för hur saker och ting fungerar, men tänkte att man väl ändå framför allt måste vara ett mattesnille för att klara fem tunga år av ingenjörsstudier? Och vad blir man egentligen när man är klar? Det visade sig att mattesnillen fanns det gott om, men långt ifrån överallt. Vad utbildningen beträffade blev det i Maries fall en roll som intern managementkonsult på Volvo AB. På Womengineer är Marie ansvarig för kontakten med näringslivet.
IsabelaIsabella Broman Student/Maskinteknik/KTH/Stockholm Isabella är estettjejen som förälskade sig i maskinteknik och bytte bana helt. Nu brinner hon för att sprida ordet om ingenjörsyrket, och vilken bra kombo med estetintresse det är. Hon drev bloggen ”Ode till trefikat” på Womengineer innan hon blev marknadsföringsansvarig.
RonjaBeatrice Partain Student/Industriell ekonomi/LiU/Linköping Beatrice hamnade på Industriell Ekonomi av en lycklig slump – hon ville läsa mycket matte men så lite fysik som möjligt. Sedan dess har hon fastnat för digitalisering och change management, där hon får kombinera teknik och människor på ett fantastiskt sätt! Beatrice brinner starkt för ledarskapsfrågor och har bland annat projektlett LARM på Linköpings universitet och sommarjobbat som koncernchef på Adecco. På Womengineer är Beatrice Projektledare för IGEday 2019, en roll där hon får blanda sina passioner och hjälpa till att inspirera nästa generation av ingenjörer!
Hannin MushehidHannin Mushehid Student/Samhällsbyggnad/KTH/Stockholm Hannin sökte till civilingenjörsprogrammet i Samhällsbyggnad då hon ville räkna mycket matte, arbeta med hållbarhetsfrågor, och tyckte att byggdelen lät spännande. Nu trivs hon med allt från materialvetenskap till att rita kartor! Hon har även varit engagerad i annat under studietiden, bland annat som studentrepresentant i gruppen för fakultetsförnyelse på universitet. Dessutom har hon jobbat vid sidan av studierna som läxhjälpare och matematiklärare för gymnasieelever. På Womengineer är Hannin ansvarig för intervjuer med kvinnliga ingenjörer.