Vi är stolta över att vi genom vårt arbete lyckas inspirera fler tjejer och unga kvinnor till att välja en framtid som ingenjör. Därför har vi valt att nedan publicera en inkommen berättelse som inte bara peppar oss, utan förhoppningsvis även er besökare.

 

Hej på er!

Jag ville bara droppa in med ett mail och säga TACK! Tack för ert arbete, tack för att den här hemsidan finns och tack för att ni inspirerade mig att våga välja ingenjörsvägen i höst.

Jag visste inte alls vart jag ville i framtiden och vad jag ville studera. ”Jag har ingen som helst aning” var alltid mitt svar när någon frågade mig vad jag skulle bli. Som före detta naturare hade jag de flesta dörrar fortfarande öppna, vilket i sig är ett ganska stort privilegium, men för en förvirrad 20 åring blev det lite för mycket. Jag läste mig blind på universitetens hemsidor, forum och bloggar. Vad skulle jag bli? Vad ville jag bli? Vad var just min dröm?

Genom en lyckosam googling lyckades jag ta mig in på Womengineer och jag överdriver inte när jag säger att jag lusläste varje artikel. För varje mening jag läste kände jag mig mer och mer säker, självklart var det ingenjör jag skulle bli!


Tidigare hade jag ingen riktig koll på det här med ingenjörer. Var inte en ingenjör en trist gubbe som satt och knåpade på sitt kontor hela dagarna? Kort sagt var jag fylld med alla dessa fördomar som finns och hade för länge sedan sållat bort just ingenjörsyrket pga dem. Jag inser nu i efterhand vad fel jag hade och vad nära det var att jag inte insåg att jag hade alla dessa fördomar som höll mig tillbaka.

Nu när någon frågar mig svarar jag ”Jag ska bli ingenjör!” och varje gång inser jag hur bra den meningen ligger i munnen och vilken varm känsla i magen den ger mig. I höst börjar jag läsa till ingenjör inom industriell ekonomi och jag tackar er på Womengineer, min lyckliga stjärna och en viss sökmotor för det.

Ha det fint!

Julia Calmestig, 21 april 2016

WE