Marie IdeströmMarie Ideström Grundare/Projektledare på Blueair Cabin Air/Design och produktframtagning/KTH/Stockholm
Att säga att Marie hamnade på KTH av en slump vore inte helt och hållet en osanning. Hon hade alltid haft ett intresse för hur saker och ting fungerar, men tänkte att man väl ändå framför allt måste vara ett mattesnille för att klara fem tunga år av ingenjörsstudier? Och vad blir man egentligen när man är klar? Det visade sig att mattesnillen fanns det gott om, men långt ifrån överallt. Vad utbildningen beträffade blev det i Maries fall en roll som intern managementkonsult på Volvo AB.
Emelie EmanuelssonEmelie Emanuelsson Grundare/Product Owner på Volvo Cars/Design och produktframtagning/KTH/Stockholm
Egentligen var det inte ingenjör Emelie ville bli, utan designer. Men efter ett Tekniskt Basår på KTH i Haninge fick hon blodad tand för matte och fysik, så istället för en utbildning inom bara design blev det civilingenjörsprogrammet Design och Produktframtagning på KTH. En utbildning som enligt henne själv är en fin blandning mellan just design, Maskinteknik och Industriell ekonomi.
Dajana VlajicDajana Vlajic Student/Datateknik/KTH/Stockholm
Vid Kungliga Tekniska högskolan studerar Dajana på civilingenjörsprogrammet Datateknik. Utbildningsvalet har lett henne till många överraskande utmaningar och möjligheter. Programmets generösa utbud av matematik- och utvecklingsskurser i all ära – men det har ändå varit kunskaper som förvärvats vid sidan om, hand i hand med studierna, som lett till många oförutsägbara, roliga och nyttiga erfarenheter. Dajana har tidigare varit projektledare för Womengineer.
Jenny StenströmJenny Stenström Student/Industriell ekonomi/LiU/Linköping
Som liten skulle Jenny inte alls bli ingenjör men efter att ha fått prova på att programmera robotar på en besöksdag på universitetet föll hon pladask och började plugga Industriell Ekonomi – Internationell. Efter fem år, varav ett som utbytesstudent i Uruguay, är nu Jenny snart klar med sin utbildning och börjar till hösten ett traineeprogram hos AstraZeneca. Att få fler kvinnor till ingenjörsutbildningar är en fråga Jenny brinner för och har lagt mycket energi på under studietiden, hos Womengineer som föreläsare och som bloggare på bloggen In Control men också utanför föreningen, till exempel som ledamot i nämnden för skolsamverkansfrågor på universitetet.
Ellen BroströmEllen Broström Student/Industriell Ekonomi/Chalmers/Göteborg
Att få bredda sitt spektrum inom kreativ problemlösning lockade Ellen till att plugga till Internationell affärsingenjör på Högskolan i Borås. För att sedan läsa master inom Management and Economics of Innovation på Chalmers. Nyfikenheten på andra människor och kulturer har fyllt bagaget med utlandsstudier i Brasilien och resor världen över. Yoga är viktigt för att tygla vinnarskallen och balansera vardagen. Ellen har tidigare skrivit bloggen vonEllen och ansvarat för både bloggarna och innehållet på Womengineer.