Kjzal KaldiKjzal Kaldi Student/Industriell ledning och innovation/UU/Uppsala Kjzal läste ett samhällsvetenskapligt program på gymnasiet och under tiden fanns det inga tankar på att plugga vidare till ingenjör. Tack vare tidigare arbetserfarenheter visste hon dock att hon ville ha varierande arbetsuppgifter i framtiden. Programmet Maskinteknik med inriktning Industriell ekonomi och produktionsledning på Jönköping University gav henne den bredd hon sökte med både teknik och ekonomi, internationella möjligheter och förberedelse för framtida ledarskapsroller som ingenjör. Nu bygger hon vidare på kandidaten med en internationell master inom Industriell ledning och innovation i Uppsala. Kjzal är projektledare och huvudansvarig för Womengineers verksamhet.
LisaLisa Rygård Student/Industriell ekonomi/LTH/Lund Lisa fick upp ögonen för civilingenjörsyrket under sista året på gymnasiet och kände snabbt att inriktningen industriell ekonomi skulle passa perfekt då hon ville ha element av både matematik, teknik, ekonomi och ledarskap. Som uppväxt i studentstaden Uppsala ville Lisa uppleva det studentikosa livet själv, och valet föll på Lund, vilket hon inte ångrar för en sekund! Under sina första två år i Skåne har Lisa bl.a. varit mattecoach för gymnasieelever och projektledare för I-sektionens 15-årsjubileum. På Womengineer är Lisa Nätverksansvarig och därmed ansvarig för kontakten med skolor och nätverket Womengineers vänner.
Maria DavidssonMaria Davidsson Student/Industriell ekonomi/LiU/Linköping Maria gillar både teknik och ekonomi, vilket var anledningen till att hon valde att läsa industriell ekonomi. Eftersom hon vill ha en internationell karriär har hon inriktat sig mot Kina och studerar mandarin parallellt med ingenjörsstudierna. Under första året så fick hon upp ögonen för datateknik och har på senare tid blivit helt såld på programmering. Fritiden spenderar Maria gärna på hästryggen, vilket bidrar till harmoni i vardagen. På Womengineer ansvarar Maria för webbutveckling.
GullisGullis Phung Student/Industriell ekonomi/LiU/Linköping Innan Gullis hittade till civilingenjörsutbildningen i Industriell Ekonom vid Linköpings universitet läste hon ett år till civilingenjör i teknisk biologi och även ett asiatisk basår där hon fick lära sig mandarin. Gullis har alltid älskat kluriga utmaningar och teknik och trots att hon avskydde programmeringskursen under sitt första år, gav hon den en chans. Vilket var tur, nu är programmering en av de bästa sakerna som hänt Gullis. På fritiden tränar hon och letar efter nya hobbys att prova på, hos Womengineer är Gullis webbansvarig.
FridaFrida Rybo Student/Design och produktframtagning/KTH/Stockholm Frida gillar både teknik och design, vilket gör civilingenjörsutbildningen inom design och produktframtagning till den perfekta kombinationen för henne. Redan på gymnasiet insåg hon att den typen av problemlösning var något för henne, då hon läste teknikprogrammet med inriktningen industriell design. Vid sidan av studierna har hon engagerat sig i både skolans och sektionens arbetsmarknadsdagar. Dessutom har hon arbetat extra med matematikundervisning för gymnasieelever. På Womengineer är Frida ansvarig för den grafiska profilen som Art Director.
Lina SaadLina Saad Student/Samhällsbyggnad/KTH/Stockholm Lina pluggar civilingenjör i samhällsbyggnad med inriktning byggprojektledning på KTH, en utbildning som hon beskriver som perfekt för henne då den kombinerar kunskaper i byggteknik, arkitektur, projektledning och ekonomi. Lina började jobba och ta på sig ideella uppdrag tidigt, och hon drivs av att ta ansvar och utvecklas. Dessutom älskar hon att träffa nya människor. Lina fastnade för Womengineer för att hon brinner för att göra skillnad och tycker det är självklart att även tjejer ska ta plats som ingenjörer. Hos Womengineer ansvarar Lina för kontakten med näringslivet.
Ylvali BuschYlvali Busch Student/Industriell ekonomi/KTH/Stockholm Ylvali trillade in på KTH på kanske världens bästa bananskal och skoltröttheten från gymnasiet försvann i den utmanande, kreativa och spännande värld som ingenjörsstudierna visade sig vara. Vid sidan av studierna har Ylvali engagerat sig ideellt för att stärka naturvetenskap och teknik som intresse hos unga. Hon har även drivit ett eget forskningsprojekt på Harvard, backpackat genom södra Afrika och arbetat med exportstrategier för svenska företag både i Marocko och Hongkong. På Womengineer är Ylvali PR-ansvarig.
Frida CaballeroFrida Caballero Student/Tillförlitliga flyg- och rymdsystem/MDH/Västerås Under gymnasiet var Frida en riktig programmeringsstjärna, och hon läste teknikprogrammet med både ingenjör och programmering som programfördjupningar. Första året i gymnasiet representerade hon sin skola i Digigirlz, där hon fick vara med att arrangera event för att lära unga tjejer teknik och programmering och andra året blev Frida första tjejen att ha vunnit skolans programmeringstävling. Efter gymnasiet flyttade Frida till Kiruna för praktikarbete för SSC, Swedish Space Corporation och det var under sin tid på rymdbasen Esrange som hon började överväga till att bli rymdingenjör. Frida ansvarar nu för bloggarna samt innehållet på Womengineer.
Hannin MushehidHannin Mushehid Student/Samhällsbyggnad/KTH/Stockholm Hannin sökte till civilingenjörsprogrammet i Samhällsbyggnad då hon ville räkna mycket matte, arbeta med hållbarhetsfrågor, och tyckte att byggdelen lät spännande. Nu trivs hon med allt från materialvetenskap till att rita kartor! Hon har även varit engagerad i annat under studietiden, bland annat som studentrepresentant i gruppen för fakultetsförnyelse på universitet. Dessutom har hon jobbat vid sidan av studierna som läxhjälpare och matematiklärare för gymnasieelever. På Womengineer är Hannin ansvarig för intervjuer med kvinnliga ingenjörer.
Sony JonssonSony Jonsson Student/Molekylär bioteknik/UU/Uppsala Teknik har alltid varit Sonys starka sida och något hon länge vetat att hon vill jobba med i framtiden. När hon tillslut hamnade på programmet Molekylär bioteknik vid Uppsala Universitet trivdes hon som fisken i vattnet, inte minst med Uppsala som studentstad där det alltid är något som händer. Sony engagerar sig mycket inom foto och film vid sidan om studierna då det ger henne extra energi i studietiden. På Womengineer har Sony ansvar för organisationens sociala medier.
Ronja Lillienau Student/Bioteknik/LTH/Lund När Ronja skulle börja plugga lade hon ihop de tre ämnena hon tycker bäst om: Kemi, biologi och matematik. Därefter var det inte så mycket tvivel, utan hon började att studera civilingenjörsprogrammet i Bioteknik vid Lunds Tekniska Högskola. Ronja tycker att alla kemiska reaktioner i kroppen är häftiga och hon älskar att testa på nya saker, alltifrån att lära sig spela instrument och laga nya maträtter, till att läsa kurser inom logistik och engagera sig i projekt som gör studietiden roligare för fler än henne själv. Hos Womengineer är Ronja Ekonomiansvarig.