WWW.LTU.SE

Det finns många goda skäl till att välja Luleå tekniska universitet. Närheten, gemenskapen och det geografiska läget är bara några.

Tack vare de sammanhållna campusmiljöerna är det nära till både kompisarna, fiken, kåren, träningen och universitetet. Det är också nära till skidbackar, shopping och nöjen, oavsett vilken campusort du väljer.

Eftersom många flyttat långt blir sammanhållningen mellan studenterna extra stark. Man pluggar, tränar och roar sig tillsammans. Traditionen att lärarna har dörrarna öppna för sina elever skapar en skön och avslappnad studiemiljö, men också många pedagogiska fördelar.

Luleå tekniska universitet  finns på fem campus: Luleå, som är vårt största, samt Piteå, Skellefteå, Kiruna och Bergsskolan i Filipstad. Det geografiska läget gör att vintrarna ger goda möjligheter till både skidåkning och andra vinteraktiviteter.

[Källa: Luleå Tekniska Universitet]


Visa Luleå Tekniska Universitet på en större karta

Vet du något bra studentställe i Härnösand, Sundsvall eller Östersund? Maila oss på info@womengineer.org så lägger vi till det i kartan!
 

Luleå Studentkår ser till att studietiden vid Luleå Tekniska Universitet blir ett minne för livet.

Läs mer här!

LTU grundades 1971 och har idag omkring 17 000 studenter och ca
1 600 anställda.

Läs mer här!

Gillar du riktiga årstider med stor kontrast mellan sommar och vinter? Ge dig ut i backen eller skidspåret efter föreläsningen eller haka på skidgänget på våra suveräna fjällresor. En helg räcker för ett besök i klassiska skidorter som Riksgränsen, Björkliden eller Abisko.

Klicka på den stad du vill läsa mer om: Luleå, Piteå, Skellefteå, Kiruna, Filipstad!