WWW.KAU.SE

I Karlstad finns ett av landets yngsta universitet. De menar att det gör dem lite modigare. De ser det som sitt uppdrag att utmana det etablerade och utforska det okända.

De vill bidra till såväl internationell som regional och personlig kunskapsutveckling. Genom öppenhet, nytänkande och mångvetenskap har de redan etablerat sig på en hög akademisk nivå. Utbildning och forskning sker i nära dialog med näringsliv och offentlig verksamhet. Här finns en av landets mest inspirerande universitetsmiljöer med närhet och öppenhet mellan människor.

Solen är Karlstads universitets symbol. Den symboliserar liv, värme och energi. Den ger ljus och står för upplysning och växtkraft. Precis som Karlstads universitet.

[Källa: Karlstads Universitet]


Visa Karlstads Universitet på en större karta

Vet du något bra studentställe i Karlstad? Maila oss på info@womengineer.org så lägger vi till det i kartan!
 

Karlstad Studentkår fungerar som medlemmarnas gemensamma röst mot universitetet, kommunen och andra som studenter kommer i kontakt med.

Läs mer här!

Karlstads Universitet bildades 1999 och har idag ca 12 500 studenter och ca 1 200 anställda.

Läs mer här!

30 mil från Stockholm ligger hjärtat i Värmland – Karlstad. Stadens stolthet är ishockeylaget Färjestads BK. Laget har vunnit 9 SM-guld (och 8 SM-silver) under perioden 1981-2011. Klubben är en av Sveriges rikaste föreningar alla kategorier.

Läs mer om Karlstad här!