Här är några av de personligheter vi vill tilltala. De är samma personligheter som vi på Womengineer är. Och de passar alla utmärkt som ingenjörer! Vilken är du?
 

Flitiga Fia

Motivation: Vill skapa ett liv med samma standard som mamma och pappa. Blir motiverad av föräldrarna och kan få hjälp hemma.
Mål: Uppnå något med livet, förverkliga sig själv och ha en fin väska. Älskar materiell tillfredsställelse.
Barriär: Väljer en annan akademisk utbildning. Tror att matten blir för svår och att ingenjörsyrket är osexigt och väljer därför bort det.
Föräldrar som pluggat på universitet eller kanske till och med är ingenjörer själva. Outtalad press från föräldrarna och samhället på att plugga vidare. Kan få mycket hjälp av föräldrarna hemma. Har mycket intressen och aktiviteter vid sidan av skolan. Bor i villa med mamma, pappa, syskon och hunden Fido.

Hippie Hanna

Motivation: Testa på något nytt. Vill träffa nya människor och göra roliga grejer.
Mål: Förändra världen. Och leva life.
Barriär: Tror att plugg är tråkigt och att man sitter över böcker 24/7. Gick samhäll på gymnasiet och måste komma in på basår.
Har gått ut gymnasiet för något år sedan, backpackat i Asien och säsongat i Alperna och letar nu efter nya utmaningar men vet inte riktigt vad hon vill göra. Vill dock inte sluta “leva life”. Har en carpe diem-tatuering efter en blöt kväll i Thailand. Vegetarian.

Otippade Olivia

Motivation: Få ett bättre liv än det hon växt upp i.
Mål: Flytta till Sollentuna.
Barriär: Vet inte vad en ingenjör är. Extrem brist på förebilder. Måste läsa basår.
Vuxit upp i förorten med tight ekonomi och magert stöd hemifrån. Ingen i familjen eller omgivningen i övrig har pluggat på universitet. I skolan anses bra betyg vara töntigt och man ser ned på akademiker.

Nörden Nora

Motivation: Genuint intresse för teknik.
Mål: Bygga en robot, skicka en raket till månen och kunna alla decimaler på pi.
Barriär: Saknar kvinnliga förebilder. Ser bara ingenjörer hon inte identifierar sig med.
Har varit intresserad av teknik typ hela livet, kunde läsa innan hon började skolan och spenderar sommarloven med att koda och göra avancerade experiment. Hela familjen har lite märkliga men coola hobbies. Pappan är matematikprofessor, mamman psykolog och storebror läser till dataingenjör och spelar WoW.

Veliga Vilma

Motivation: Vill hitta någon som förstår.
Mål: Att hitta ett jobb hon trivs med.
Barriär: Osäker och velig. Brist på en tydlig framtidsvision av vad ingenjörsyrket kommer att ge.
Går första året på ingenjörslinje. Har kuggat sin första tenta, längtar hem till mamma i Skåne och undrar om ingenjörsyrket verkligen är för henne. Kan inte identifiera sig med de studenterna hon har omkring sig och har svårt att motivera sig till att plugga. Har mest flutit med och gjort det som förväntats av henne.