igedayheader

 
Womengineer anordnar varje år IGEday (Introduce a Girl to Engineering Day) som är ett event för att öka unga tjejers intresse för ingenjörsyrket och teknik. IGEday ägde rum första gången 2014.
 


Vad är IGEday?
Introduce a Girl to Engineering day är en dag då inspirerande teknikföretag runt om i Sverige öppnar upp sina arbetsplatser för att unga tjejer under en dag ska få prova på ingenjörsyrket.

Vad är målet med IGEday?
Det är nog få som skulle säga att de helt säkert vet vad en ingenjör arbetar med, så målet med dagen är att ge tjejerna en tydligare bild av vad en ingenjör faktiskt gör. Under dagen får de träffa kvinnliga ingenjörer som förhoppningsvis kan förse dem med både förebilder och inspiration inför en framtida karriär inom teknik.

Vilka företag får anmäla sig?
Alla företag inom teknikbranschen som vill vara med och påverka mångfalden hos ett traditionellt mansdominerat yrke, genom att inspirera och väcka teknikintresse hos unga tjejer. Inga geografiska begränsningar, utan företag runt om i hela landet är välkomna att anmäla sig.


Vilka tjejer får anmäla sig?
Alla tjejer, med eller utan teknikintresse, mellan 12 och 19 år!

Hur går processen till?
Tjejerna kan innan anmälan läsa om de olika företag som deltar och därefter välja de företag som de själva tycker känns roligast. Efter bekräftelse att de fått en plats är det bara att vänta in och peppa inför IGEday! Under själva dagen har företagen sedan planerat varierande aktiviteter beroende på typ av teknikföretag,men allt är anpassat för att tjejerna ska gå därifrån så nöjda och inspirerade som möjligt.

Kontakt:
Mikaela Sjölund, Projektledare IGEday 2018
070-775 03 27
mikaela@igeday.com

www.igeday.com
#IGEday2018