varforingenjor-01


Space Up Your Life!

Hannah Petersson

Student/Rymdteknik/LTU/Kiruna
Hur kan man ha fötterna på jorden och sväva uppe i det blå samtidigt? Om man pluggar rymdteknik kan man! Här kan du läsa om hur det är att ena dagen sitta och programmera något som ska upp i rymden för att nästa dag åka utomlands för träffa att astronauter. 

Tisdagspeppen

Sofia Sundbom

Student/Industriell Ekonomi/LTH/Lund
Sista terminen som student – hur hamnade jag här och hur gick det så fort? På Tisdagspeppen får du följa med under exjobbsresan och i slutspurten på mitt femte år som student inom Industriell ekonomi på Lunds Tekniska Högskola

Bloggarkiv


Här finns Womengineers tidigare bloggar samlade med ännu mer inspiration!


Kemistbloggen

Anna Eliasson

Student/Bio och Nanomaterial/
Uppsala Universitet/Uppsala
Mitt namn är Anna och jag läser till Kemiingenjör med tillämpad bioteknik vid Högskolan i Borås. Här får ni följa mig under mina pågående utbytesstudier i den brasilianska staden Curitiba. I min blogg delar jag med mig av allt ifrån tankar om ingenjörsstudier och framtiden till vardagshändelser ifrån mitt liv som utbytesstudent. Välkommen till Brasilien!.

With License to Lab

Kristina Sturk

Student/Bioteknik/LTH/Lund
With License to Lab drivs av mig, Kristina och jag pluggar just nu min master inom molekylär bioteknik på Lunds Tekniska Högskola. I min blogg delar jag med mig av ljusglimtar från Lunds studentliv, men också mina tankar kring varför ingenjörsyrket, och särskilt bioteknik, är framtiden!

Greta & livet

Greta Kerttu

Student/Teknisk design/LTU/Luleå
Hej! Design och världen är mina heta ämnen. Problemlösningar, äventyr, vackra skapelser och miljö. Så följ med mitt liv, genom kaos och frid, på teknisk design på LTU. Det blir estetik, teknik och nya lösningar! Dessutom har jag ett ohemligt mission; skapa bättre förutsättningar för människor och jord!

Engineering stories

Kajsa Bårman

Student/Industriell ekonomi/LiU/Linköping
När jag flyttade till Linköping för att plugga till civilingenjör visste jag knappt vad jag gav mig in på. Vad gör egentligen en ingenjör och varför är studentliv så himla kul? Det försöker jag besvara i min blogg, blandat mina bäst tips på hur du förgyller studietiden med bättre hälsa, mer inspiration och smartare studieteknik.

Tech, design och väldigt mycket kaffe

Helena Stening

Student/Industrial Design and Technology/CTH/Göteborg
Jag är Helena, en UX designer, ingenjör och digital entusiast. Jag skriver om digital utveckling, reflekterar över dess effekt samt funderar kring rollen en ingenjör/designer har i skapandet av framtiden. Läs om mina studier vid Chalmers och Hyper Island samt jobb som designer på olika techföretag.

Ode till trefikat

Isabella Broman

Student/Maskinteknik/KTH/Stockholm
Jag är estettjejen som blev förälskad i maskinteknik och nu varvar tekniska studier med att baka franska bakverk. Jag funderar ofta kring motivation och jämställdhet kopplat till utbildningen. Ode till trefikat är mitt sätt att hylla konsten att vila.

Mer än bara böcker

Jessika Karlsson

Student/Teknisk fysik/KTH/Stockholm
Att jonglera dubbla utbildningar och ett deltidsjobb är rena rama cirkuskonsten. Men livet handlar om mer än bara böcker, så bloggen kommer framförallt skildra evighetspusslet av att få hela livskarusellen att gå runt, och förhoppningsvis kan jag även klura ut svaret på frågan om vad jag vill bli när jag blir stor!

In control

Jenny Stenström

Student/Industriell ekonomi/LiU/Linköping
Som sistaårsstudent på Industriell Ekonomi Internationell i Linköping med ett stort intresse för reglerteknik blir den här bloggen en salig blandning av pluggtips, robotar och funderingar om framtiden. Här får ni följa mina sista månader på universitetet och mina staplande första steg ut i arbetslivet men också ta del av alla de minnen och kunskap jag samlat på mig från tidigare år på utbildningen.

Womengineer ❤ Almedalen

Emelie, Dajana, Ellen och Marie
Womengineers styrelse
Vi är Emelie, Dajana, Ellen och Marie och tillsammans är vi en del av Womengineers styrelse. I år har Emelie dessutom lagt all sin tid på att skapa vårt första magasin! Med det i bagaget är vi mäkta stolta att få representera Womengineer i Almedalen 2017 och blogga om våra upplevelser här.

H.E.T

Mia Holappa

Student/Hållbar energiteknik/LTU/Luleå
Undrar du om man kan bli ingenjör fastän man pluggat media på gymnasiet, jobbat inom vården och fått två barn innan man ens satt sin fot på universitetet? Svaret hittar du i den här bloggen! Häng med långt upp i norr och läs mer om energiteknik och studentlivet i stort!