Sandra Mobaraki

Published by Marie Ideström on

Möt Sandra Mobaraki, 26,  som arbetar aktivt för att nyansera bilden av byggbranschen och på så sätt få fler kvinnor att se det som ett alternativ. Genom hennes Instagramkonto Byggsandra hoppas hon på en mer inkluderande framtid där man inom byggsektorn vågar testa nya saker. ‘’Jag drömmer om mitt egna tv-program där jag på riktigt kan förändra bilden av hur vi uppfattar byggbranschen. ’’

Sandra Mobaraki har studerat marknadsföring, affärsutveckling samt kommunikation. Hon brinner för byggbranschen eftersom att hon anser att det är en av de viktigaste branscherna i Sverige. 

Q: Vad får man ta del av i din instagram? 

A: På Byggsandra lyfter jag upp allt som jag anser är intressant inom byggsektorn. Jag försöker lyfta upp coola projekt från Sverige, häftiga produkter och tjänster som jag tror kommer driva utvecklingen framåt och kvinnliga förebilder i branschen. Mitt mål med Byggsandra är att ge en nyanserad bild av byggsektorn, vilket på sikt kommer att resultera i att fler kvinnor söker sig hit eller ser branschen som ett alternativt. 

Q: Hur hoppas du att synen på byggbranschen har ändrats om 5-10 år? 

A: Jag hoppas att branschen är mer inkluderande, att man vågar testa på nya saker inom byggsektorn och att man välkomnar in flera för att se över hur man kan utveckla den på sikt. Skulle också vilja se att vi har bättre processer men även mer kontroll över skattepengarna som investeras i byggen. 

Q: Kan du berätta om något du själv har skapat eller bidragit till att utveckla? 

A: Jag är stolt över mitt instagramkonto byggsandra. Det har skapat en nyanserad bild av byggbranschen och fått fler att få upp ögonen för yrket. Utöver det är det nätverket samt mina nätverksträffar för #byggbranschenskvinnor som blivit en stor succé. När 2019 är slut, kommer jag ha arrangerat totalt 4 nätverksträffar. 3 är i Stockholm och 1 är i Göteborg. Dessa nätverksträffar har då bidragit till att kvinnorna känner en större gemenskap men även att de får chansen att möta kvinnor från branschens alla olika hörn. Det tycker jag är viktigt, eftersom branschen är så bred.

Se Sandra i TV4

Vad för typ av utmaningar kan man möta inom byggbranschen? 

Jag väljer att fokusera på möjligheterna som finns, eftersom att branschen har otroligt stor potential för att utvecklas. Här finns möjlighet att se över hur man kan tillämpa digitaliseringen bättre samt se över hur vi kan stärka arbetsgivares och branschens varumärke. Det är en riktigt häftig bransch, och det finns ingen bättre tid än idag, att vara verksam inom den.

Vilka styrkor behövs inom byggbranschen? 

Det beror på helt och hållet vad man vill göra eller uppnå, men jag skulle säga att det är viktigt att ha tålamod, våga stå för det man tror på och vara sig själv. Majoriteten av de personer jag träffat från branschen har uppskattat det, och det är det som räknas. Branschen är bred, så oavsett om du vill ha ett kreativt arbete eller ett mer analysarbete så har du massor med arbetsroller att välja mellan. 

Berätta om ett drömprojekt. 

Jag drömmer om mitt egna tv-program där jag på riktigt kan förändra bilden av hur vi uppfattar byggbranschen. 

Vilka är dina pågående projekt just nu? 

Jag lanserar en barnbok efter årsskiftet, och jag kommer fortsätta utveckla nätverket #byggbranschenskvinnor och försökta expandera det till ytterligare städer. Det ska bli kul!

Tack Sandra!

Intervjun gjordes av Linda Stärner, 2019


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *