Ses vi i Almedalen?

Malin Ljung Eiborn, Hållbarhetschef på BillerudKorsnäs kommer stå på scen med oss!

Med utgångspunkt från hållbarhetsmålet SDG#5 och eventet “Introduce a Girl to Engineering day” undersöks hur jämställdhetsfrågan prioriteras i praktiken på svenska teknikföretag och vilka ytterligare åtgärder som behövs för att långsiktigt balansera ut den fortsatt 30/70-fördelade ingenjörskåren.

Medan de stora utmaningarna i världen ökar, ökar också behovet av ingenjörskompetens som kan bidra till att lösa de globala problemen. Frågan i sig självt är ju även ett eget hållbarhetsmål; SDG#5: Achieve gender equality and empower all women and girls. Årets IGEday slog nya rekord – för 6:e året i rad. Mer än 1800 tjejer och icke-binära fick chansen att besöka över 110 teknikföretag runt om i Sverige. 80% vill bli ingenjörer efter detta.

Womengineer tar under seminariet hjälp av Kungliga Vetenskapsakademien (IVA) genom att utgå från den problembeskrivningen som redogörs i 2018 års rapport ”Teknisk obalans”. Dessutom bidrar BillerudKorsnäs, ett av de företag som i år deltog vid IGEday samt Chalmers, i diskussionen genom en paneldebatt.

Efter den första timmen fortsätter seminariet i en presentation av Chalmers forskning under namnet “Att förändra den ojämställda ingenjörsbranschen” där 2 studenter presenterar rådande forskningsläge. Seminariet avslutats med frågestund och mingel.

Var: Hästgatan 12

När: 1/7 2019 15:00 – 17:00

Medverkande:

  • Malin Ljung Eiborn, Director Sustainability and Public Affairs, Billerud Korsnäs
  • Ulla-Karin Drakeskär, Enhetschef Marknad, Chalmers University of Technology
  • Marie Ideström, Grundare och styrelsemedlem, Womengineer
  • Jesper Lesseur Björnek, Chalmersstudent, Chalmers University of Technology
  • Nicole Stengård, Chalmersstudent, Chalmers University of Technology

Välkomna!

Kommentera