Vill du leda IGEday 2020?

Vad går tjänsten ut på?

Som ledare för Introduce a Girl to Engineering Day (IGEday) 2020 är du ansvarig för ett team på 5-7 personer från September 2019 mot det stora eventet i Mars. I detta arbete ingår rekrytering och ledarskap av ett nytt team, lansering av en ny sajt, införskaffande av samarbetspartners/sponsorer, genomförande av själva eventet, samt ekonomiskt budgetansvar gentemot Womengineer.

Som ledare arbetar du mot ett lyckat IGEday 2020

Varför är IGEday viktigt?

Sverige anser sig vara ett av de mest jämställda länderna i världen, men 2018 var bara 28 procent av civilingenjörerna och högskoleingenjörerna kvinnor. Siffran är hämtad ur rapporten “Teknisk Obalans” av IVA, Sveriges Ingenjörer och Teknikföretagen.

Rapporten fastslår också att fler unga behöver förstå sig på vad det innebär att vara ingenjör genom praktiska övningar och i möten med förebilder. Det är därför det årliga eventet Introduce a Girl to Engineering Day är ett steg i rätt riktning för Sveriges framtid. Eventet anordnas årligen av Womengineer och är en dag då unga tjejer och icke-binära bjuds in till företag runt om i Sverige för att se vad en ingenjör gör. 2019 deltog över 110 företag och 1889 tjejer fick testa på en dag som ingenjör över hela Sverige.

2019 fick över 1800 tjejer besöka mer än 110 företag i Sverige och pröva på ingenjörsyrket

Vi ser gärna såväl kvinnliga som manliga sökande till denna tjänst!

Kommentera