Let’s discuss the UN goals!

”How can we empower each other to create a change, striving towards a more sustainable world that we can pass on to future generations?”

Det var frågan som diskuterades ikväll vid eventet ”Let’s discuss the UN goals” anordnat av nätverket Women in Science i centrala Stockholm. Att vi ingenjörer är en viktig del av lösningen till världens klimatutmaningar är givet. Det känns också rimligt att dessutom konstatera att Womengineers arbete direkt adresserar SDG nr 5; Gender Equality. För att lyckas med FNs 17 hållbarhetsmål behöver vi ta tillvara på allas kapacitet. Att låta en missvisande bild av vad en ingenjör faktiskt gör stå i vägen för alla tekniknyfikna tjejer och icke-binära därute som borde bli ingenjörer är helt enkelt mer fel än nånsin.

Vill du vara med och rädda världen? Kanske tror du inte att ingenjör är för dig, fast det egentligen är världens coolaste jobb som du bara inte har tänkt på ännu! Ta reda på det här!

Kommentera