De släpper bok om kvinnor i techbranschen: ”Vi måste förändra bilden”

En gräsrotsrörelse har vuxit fram på betalbolaget Izettle. Bakom den står en grupp kvinnor som vill inspirera till en mer jämställd framtid för svenska techbolag. I dag släpps deras gemensamma bok “Women transforming tech”. 

Inför den stundande internationella kvinnodagen ratades snabbt idén om den typiska gruppbilden av Izettles kvinnliga anställda som postas på Instagram. Istället ville flera av dem lyfta frågan om kön och jämlikhet inom tech och näringsliv till en högre nivå.

Diskussionerna landade i boken “Women transforming tech” som är skriven, designad och producerad av 40 kvinnliga anställda på Izettle. Syftet är att ändra attityder om kvinnlig representation i techbranschen. Författarna delar med sig av personliga berättelser och yrkeserfarenheter, och ger sina bästa karriärsråd.

“Fler kvinnor behövs för att techbranschen ska uppnå sin fulla potential. Hela branschen måste prioritera ett aktivt jämställdhetsarbete och en jämställd arbetsplats. Vi måste också förändra bilden av vem som kan jobba inom tech, och det gör vi med den här boken. Vi som medverkar i den har alla olika bakgrunder, erfarenheter och utbildningar, det finns inte bara en sorts person som passar in i branschen och det vill vi lyfta fram”, säger Sara Arildsson, operativ chef på Izettle.

Kommentera