Konferens i Stockholm om kvinnor i teknikbranschen: ”Mångfald inom vårt område påverkar alla”

På fredag samlas 1500 besökare på landets största teknikkonferens ”Women in tech” i Stockholm. Konferensen, som årligen ägt rum sedan 2014, ordnas med syftet att inspirera kvinnor att välja yrkeskarriärer inom tekniksektorn.

Sverige håller världsklass när det kommer till innovation och teknik – men mångfald i industrin är avgörande för framtiden. Att de 1 500 biljetterna tog slut på 45 sekunder (!) ger en indikation på intresset för kombon kvinnor och teknik.

– Så gott som alla undersökningar visar att mångfald i team såväl som ledning ger bättre produkter och resultat. Men mer jämställda förhållanden rör inte bara aktörer inom teknikbranschen, utan faktiskt hela mänskligheten, säger Elin Eriksson som är talesperson för Women in tech.