Tjenare bloggen!

 

Det är mycket som har hänt sen sist minsann.

  • Det har varit jul och nyår (gott nytt jul osv)
  • Jag har fått exjobbet godkänt (med högsta betyg wooohoo)
  • Jag har fått jobb
  • Jag har flyttat till Nederländerna

Det är lite kaos kan man säga, men det är ju kul att det inte står still.

Sååå nu är jag inte student längre. Sjukt. Det är ju ändå 5 och ett halvt år med studentrabatter, konstant budgettänk och “Feta Fransyskor” onsdag till lördag. En liten omställning att gå från att  CSN till att betala tillbaka den.

Det känns nice.

Som sagt har jag fått mitt första riktiga jobb. Det är på ett företag/organisation som heter TNO, de tillverkar instrument till europeiska och kinesiska rymduppdrag. Jag är så taggad. Jag började i onsdags, men eftersom det var den 2 januari var ingen av mina kollegor tillbaka från julledigheten då. Jag fick en dator och dokument att läsa igenom, och det har jag ägnat onsdag, torsdag och fredag åt. Jag kan fortfarande inte riktigt beskriva vad jag faktiskt kommer att göra, men jag har fått läsa säkerhetsföreskrifterna till att arbeta i “clean room” mycket noga så jag har mina förhoppningar att börja där snart!

Här är en random bild från goggle på hur det skulle kunna se ut:

Image result for clean room

Skönt att se ut sådär när man har en dålig hårdag.

Jag har också flyttat till Nederländerna. Jag har bott här förut (när jag praktiserade på ESA) men nu är jag tillbaka för att stanna. Jag har fått ett holländskt personnummer, skaffat holländskt bankkonto, flyttat in i en väderkvarn och bytt namn till Hannah vaan deer Peeterson. Två av fyra är sanna. Det är riktigt mysigt här dock med alla kanaler och gamla, sneda, smala hus!

(Jag måste dock erkänna att det är en liten lättnad att jag bor 5 minuter med buss från IKEA.)

Ha en fin dag!

Herråååå

Bild från area-info.net.


1 Comment

Sofia Sundbom · January 12, 2019 at 2:25 pm

Grattis!!! Så kul!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *