Hej allihopa! Idag är det torsdag den 27e september vilket betyder att det är exakt en månad sedan jag lämnade Sverige och satte mig på planet mot Hong Kong och min utbytestermin. Eftersom den totala tiden jag ska vara här är lite mindre än fyra månader betyder detta alltså att det gått mer än en fjärdedel av tiden – helt sjukt! Det känns på ett sätt som att jag varit här otroligt länge, men också som att tiden bara går snabbare och snabbare hela tiden nu när skolan verkligen är igång på riktigt och allting liksom bara rullar på. Den senaste veckan har gått väldigt snabbt, i måndags var det Mid Autumn Festival vilket är en stor högtid här i Hong Kong och gjorde att vi var lediga från skolan i tisdags. På måndagkvällen var vi även och tittade på Fire Dragon dance vilket är en årlig tradition där man dansar med en brinnande drake (gjord av stora bollar med rökelsepinnar på) genom gatorna. Det var häftigt att se och kul att lära känna kulturen här!

Från Mid Autumn Festival!

I tisdags var vi som sagt lediga och jag spenderade dagen med att plugga, träna och allmänt fixa med saker. Igår onsdag var en vanlig skoldag och efter att lektionerna slutat åkte jag och en kompis in till stan och åt middag på en italiensk restaurang, det var verkligen helt otroligt gott! Lägger in en bild på min kompis pizza här nedanför för den var så himla fin.

Pizzan :)

Idag är det som sagt torsdag och jag har skola som vanligt mellan 11.30 och 18.15. Sedan ska jag faktiskt hem och packa, för imorgon åker jag iväg på en riktigt lång resa över halva jorden, nämligen till Santiago i Chile. Detta låter ju helt galet och det är det kanske också, men jag ska åka och hälsa på min pojkvän som är där på utbyte och som jag inte sett på nästan tre månader. Det ska bli så himla kul och jag stannar där i en vecka. Jag får se om jag uppdaterar därifrån, annars så hör jag av mig så fort jag är tillbaka i Hong Kong igen! Hoppas ni alla får en fantastisk helg! 


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *