Tävling

Har du intresse för rymden? Vill du ha stora äran att få vara med under ’Acknowledgements’ i en exjobbsrapport från NASA?

Hannah Pettersson gör sitt exjobb på NASA Ames Research Center i San Francisco och tävlingen går ut på att hitta ett namn till roboten som Hannah arbetar med! Det vinnande bidraget kommer att stå på framsidan till exjobbsrapporten, och ditt namn kommer att vara med under rubriken ‘Acknowledgements’. Om inte det lockar tillräckligt, kommer också en NASA goodie bag att skickas ut till vinnaren tillsammans med ett diplom! 

Skicka ditt bidrag till hannah@womengineer.org senast den 11 juni!!

Pris
• Den sjukt stora äran att få vara med under ’Acknowledgements’ i Hannahs exjobbsrapport
• Den vinnande förkortningen kommer stå på omslaget till samma rapport
• Diplom
• En NASA goodie bag

Tävlingsregler

1. Alla är välkomna att delta
2. För att kunna delta i tävlingen måste du vara bosatt i Sverige.
3. Det är tillåtet att skicka in flera bidrag/person.
4. De uppgifter du lämnar i samband med tävlingen kommer att behandlas för att kunna administrera tävlingen. Om du deltar i tävlingen godkänner du att Womengineer registrerar ditt namn och din e-postadress för att kunna kontakta dig angående tävlingen samt din adress för att skicka priset vid eventuell vinst. Lämnade personuppgifter kommer inte att användas i marknadsföringssyfte eller för annat ändamål.Den rättsliga grunden för Womengineer’s hantering av personuppgifter är att du som har fyllt 13 år eller du som är målsman för ett barn som inte har fyllt 13 år har gett ditt samtycke till hanteringen och till det ändamål som hanteringen sker. Du har alltid rätt att ta tillbaka ditt samtycke genom att kontakta Womengineer och berätta att du inte längre samtycker. Du har också rätt att begära att få tillgång till information om de personuppgifter Womengineer hanterar som avser dig och att få ut uppgifterna. Du kan också begära att Womengineer rättar, ändrar eller raderar uppgifter om dig och du har rätt att inge klagomål till Datainspektionen om Womengineers behandling av dina personuppgifter, t.ex. om du upplever att något inte har gått rätt till. Vi ämnar att spara uppgifter du lämnar i maximalt 2 år från det datum du angett samtycke. Har du några övriga frågor gällande behandlingen av personuppgifter, eller någon annan fråga, kan du maila oss på info@womengineer.org.
5. Vinsten kan inte bytas mot kontanter eller ändras, vad avser innehåll och omfattning.

Guidelines
Har du hört talas om LISA, ESA’s och NASA’s satellit som ska upptäcka gravitationsvågor i rymden? Visste du att LISA står för Laser Interferometer Space Antenna?

Alla coola rymduppdrag har förkortningar som namn och ganska ofta kommer man på förkortningen först, och hittar sedan ord som passar in. Hannah vill att roboten som hon simulerar också ska vara ett sånt coolt uppdrag, och det är därför hon behöver din hjälp att komma på ett namn. Som tack kommer Hannah att go crazy i NASA’s giftshop och skicka rymdgrejer till vinnaren.

Om du vill ha lite bakgrund till projektet hänvisas till blogginläggen http://womengineer.org/2018/03/17/vad-jag-gor-pa-nasa/ och http://womengineer.org/2018/04/06/hur-kan-en-typisk-ingenjorsuppgift-se-ut/

Nyckelord
För att underlätta lite har Hannah sammanställt en lista med nyckelord som hittas nedan. Nyckelorden som används ska vara på engelska men den resulterande förkortningen kan betyda något på svenska eller något annat språk. Nyckelordet ‘Tensegrity’ ska vara med, men utöver det är du fri att vara hur påhittig som helst. Har du ett superbra nyckelord som är relaterat till rymden, robotik eller ingenjörsvetenskap generellt men som inte står med på listan? Använd det, det är helt ok! För att ge lite inspo finns också några andra exempel på hur en sån här förkortning kan se ut.

Exempel
EXIST – EXamination of Infrasound in the Stratosphere and Troposphere
CHAMP – CHAllenging Mini-satellite Payload
CuPID – Cusp Plasma Imaging Detector
WASP – Weightless Analysis Sounding Probe

 

Jury för tävlingen


  • Hannah Petersson
   Rymdteknik
   LTU

  • Frida Caballero
   Flyg- och Rymdsystem
   MDH

 

Vid eventuella frågor maila: hannah@womengineer.org

 

 

2 kommentarer

Rolling stone- ROLLING Space Tensegrity Optimization Nasa Exploration

(De stora bokstäverna används i förkortningen)

Kommentera