Hej på er!

Här kommer fredagens inlägg för temaveckan “Förebild“.

Allra först har jag en liten reflektion på ordet förebild, jag har funderat mycket över mina förebilder i livet denna vecka och därför även på ordet. Jag har någon konstig kärlek till ord och ordvitsar framförallt – som min kollega uttrycka sig idag: “Ordvitsar är som en språklig överraskning”. Det gillade jag. Nog om det och tillbaka till ordet Förebild. Jag tänker på en förebild som någon som du ser upp till, som du imponeras av och viktigast: som du kan inspireras av. Dock kanske ett ännu bättre ord hade varit “Efter-bild”, alltså “Så här är jag nu, men såhär vill jag bli”, alltså som en “Before” och “After” en klippning typ. (angående denna utläggning vill jag också påpeka att det är fredag och att jag har jobbat hela dagen så min hjärna är riktigt snurrig och glad)

Jag har iallafall kommit fram till ett gäng förebilder jag har, alltifrån familj till vänner till externa personer och jag tänkte lyfta två stycken nu.

Image result for anna norelius

Anna Norelius – se när hon var med i intervju på Womengineer här

Anna gick i trean när jag började plugga i Lund och genom det interna mentorskapsprogrammet på Industriell ekonomi fick jag henne som min mentor. Under den första tiden, som ofta är lite förvirrande och svårnavigerad (samtidigt som den är väldigt härlig), tog hon verkligen sig tid till mig och jag lärde mig så enormt mycket av henne. Anna är nog världens mest genuina och ärliga person och jag är säker på att hon har berört många människor under sitt liv – bland annat genom Insikt som hon startade för att synliggöra psykisk ohälsa. Jag är väldigt glad och tacksam att våra vägar korsades.

 

Pippi Långstrump och Astrid Lindgren

“Det har jag aldrig provat så det klarar jag säkert”

Pippi och Astrid som har skapat henne är för mig orädda, nyfikna och spralliga och oerhört coola. Pippis nyfikenhet är något som jag älskar och hennes positiva inställning till saker är något jag tror att vi alla kan lära oss lite av. Det är något som är så sjukt enkelt, modigt, lätt och coolt över det citatet och jag brukar tänka på det ibland när jag ger mig ut åt något håll som känns nytt och kanske lite läskigt – det blir så mycket härligare och roligare på det sättet! (Även att den som är stark måste vara snäll är också att sätta huvudet på spiken!!)

Stor kram och en fantastisk helg till er alla!


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *