Hejsan!

Den här veckan har varit ganska intensiv. I tisdags var jag och två andra och besökte en lågstadieskola för att visa barn hur man bygger leksaksversionen av den robot vi jobbar med. Det finns kit man kan köpa som ser ut såhär:

Image result for tensegritoy

och vi har ett precis sånt kit i vårt labb. Faktiskt så är det den här typen av leksaker som inspirerade dem att bygga den första tensegrity-roboten! Egenskaperna hos strukturen passar perfekt för planet- eller månlandare, tänkte någon nån gång, och på den vägen är det.

När vi åkte till skolan fick vi t-shirts att ha på oss. På dem står det “It’s not rocket science”. Det är ju så folk säger när de vill skoja till det och påpekar att något är enkelt, “It’s not rocket science”. Eller, “det är ju inte raketforskning direkt”. Men på vårt jobb är det raketforskning.

Kul va?

Hehe.

Anyway, såhär såg vi ut:

Jag gillar barn. Arno gillar barn. Marcus var superman och räddade ett barn från en flygande pinne med ansiktet. Det var kul.

I fredags besökte jag Stanford University! De hade ett seminarium där, och en i min grupp frågade om jag ville åka dit och representera NASA. Ingen annan kunde. Så jag (praktikanten) åkte dit och var jättenervös att de skulle fråga mig något som jag inte visste. Det gick dock bra, som tur var.

Efteråt tog jag selfies. Viktigt. 

Jag har också varit med och organiserat en rymdkonferens i Budapest med temat “Space education”. (Har organiserat på distans, hade varit kul att vara där men kände inte för att lägga ut typ 8000 på flygbiljetter). Vi har jobbat ganska mycket med det i några månader nu, så det är skönt att det är över och att allt gick bra.

Jag har också deltagit i Womengineers Q&A den här veckan! Det absolut coolaste var att Ylvali såg att det blev retweetat av ingen mindre än vår minister för högre utbildning och forskning, Helene Hellmark Knutsson! Jag gissar att det här är mina 15 min of fame.

Ha en fin vecka!

 


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *