I höstas skrev jag ett inlägg om att jag tycker att ett nytt skolår är minst lika viktigt att uppmärksamma som ett nytt kalenderår. Jag formulerade några mål som jag ville uppnå, och eftersom att det är viktigt att följa upp sina mål och hur det går tänkte jag att det passar bra nu när jag har första skolveckan för 2018!

Jag tycker att det är viktigt att reflektera kring vilka mål man satt och varför, och hur det har gått. Har allt gått enligt plan eller behöver planen förändras? Eller är det så att målen inte känns relevanta längre? Jag tänkte passa på att kika på de målen jag satte inför förra terminen nu när en ny termin snart börjar!

  1. Att prata med en ny människa i skolan varje vecka.

Det här har jag verkligen lyckats med, med råge! Och gud vad roligt jag har haft! Tidigt på terminen gick jag med i mitt masterprograms student board, och fick lära känna internationella studenter och studenter från andra kandidatinriktningar. Jag har också sett till på att gå på olika aktiviteter som after works så mycket som möjligt. Dessutom har kurserna inneburit en massa olika grupparbeten. Terminen har verkligen flugit iväg och jag tror att det till stor del beror på detta!

Nytt nystartslöfte inför våren: vårda de nya bekantskaperna!

  1. Använda pausen i föreläsningen till att gå ut.

Det är faktiskt ganska sällan som jag suttit kvar i föreläsningssalen, men jag har nog inte gått hela vägen ut alla gånger. Dessutom har jag haft kanske tre föreläsningar i veckan och då känns det inte som en så stor grej. Däremot har jag varit riktigt dålig på att gå ut när jag pluggar hemifrån vilket är jättesynd då jag bor nära vattnet och älskar att promenera där, och jag har känt att jag blir väldigt tung i huvudet efter en hel dag inomhus.

Nytt nystartslöfte inför vårterminen: se till att gå ut minst en gång om dagen när jag pluggar hemifrån.

  1. Planera in pluggfria kvällar.

Jag har verkligen varit ledig med gott samvete den här terminen. I stressiga perioder har jag suttit kvar i skolan ett par timmar extra för att undvika att ta med mig plugget hem, och det har funkat! Jag har absolut hunnit med att träffa både vänner och pojkvän, och känt av mer balans. Däremot känner jag att jag kan bli ännu mer effektiv de dagar då jag pluggar hemma och min pojkvän är bortrest, för då har jag ofta halvpluggat ända till läggdags.

Nytt nystartslöfte inför vårterminen: hålla en start- och sluttid även hemma, eller se till att åka till skolan eller liknande oftare.

  1. Fira saker ofta.

Jag har firat med glädjeskutt mer än kalas, måste jag säga. Innan var att fira lika med att ta en gofika eller dricka bubbel, men jag har faktiskt dragit ner på både kakor och alkohol… Men jag har övat på att vara stolt över mig själv! Dels när det gäller plugget, men även när jag satte hela koreografin på träningspasset eller bakade nästan perfekta macarons.

Nytt nystartslöfte inför vårterminen: starta ett sparkonto och för över en viss summa varje gång jag känner mig stolt över mig själv. Uppdatering kommer om vad jag ska göra med pengarna!

  1. Bara äta goda matlådor.

Ojojoj vad jag har misskött det här… Det har faktiskt blivit en hel del uteluncher och en hel del lasagnelådor, tyvärr. Vilket är rätt märkligt då min utelunch oftast är en grekisk sallad eller en soppa, och båda de rätterna borde ju vara superenkla att svänga ihop och ta med.

Nytt nystartslöfte inför vårterminen: se till att ha färska och frysta grönsaker och fetaost hemma, så att jag kan göra en god sallad om det inte finns några andra matlådor hemma.

Det var mina reviderade mål inför den nya terminen! Några mål hade gått bra, och på några fick jag tänka om lite. Precis som det ska vara!


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *