När jag studerade mitt första år på LTH hade vi lyxen att ha alla ordinarie tentor innan jul- och nyårshelgen. Lyxen låg kanske inte i att skriva själva tentan, utan snarare det som kom efteråt. Cirka en månads ledighet (!!!) om man inte hade resttentor att ta itu med i januari. Inför mitt andra år ändrades detta och de senaste tre åren har jul- och nyårshelgerna inneburit mer eller mindre plugg.

Men inte i år! Tack vare framförhållning (och lite tur med de kurser jag läst) har jag lyckats få så mycket som en månads uppehåll från livet som ingenjörsstudent. Eftersom att detta förmodligen blir mitt livs sista jullov har jag gjort mitt yttersta för att få ut så mycket som möjligt av det! Utöver att jobba extra på BioInvent (företaget som jag har spenderat mina tre senaste somrar på) har jag bland annat hunnit med att:

  • Säga hejdå till 2017 och välkomna 2018! Nyårsafton spenderade jag tillsammans med några vänner och vi avslutade 2017 på bästa möjliga sätt – med egentillagad trerättersmiddag! Till höger ser ni mitt (och min efterrättpartners) bidrag till måltiden!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Bli en sådan där morgonpigg människa som utan problem kan skutta ut ur sängen klockan 8 en söndagmorgon. Och tur är väl det för tack vare denna plötsliga beteendeförändring fick jag njuta av vintern när den är som allra bäst – det vill säga ljusblå himmel, frost på fönster och gräs och soluppgång (och kaffe)! Helt okej start på dagen!
  • Börjat läsa böcker! Ett av mina nyårsmål för 2018 är att försöka läsa mer för nöjes skull under terminerna. I vanliga fall brukar terminerna präglas av kurslitteratur av olika slag, medan jag plöjer mig igenom böcker under sommaren. Men det ska det bli ändring på nu! I veckan påbörjade jag boken Liv 3.0 av Max Tegmark som handlar om artificiell intelligens. Ett otroligt intressant ämne som jag fastnade för efter att ha lyssnat på när författaren medverkade i Framgångspodden (ett avsnitt jag varmt rekommenderar).

Svårt att fokusera på läsningen när man har en kattunge som tigger om ens uppmärksamhet!


1 Comment

Rapport från ett jullov – NyKvinna · January 7, 2018 at 5:56 pm

[…] Senaste nytt från Womengineer: Rapport från ett jullov […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *