Det är något speciellt med att komma hem ändå, har varit snart två dygn på svensk mark och det finns vissa, några fåniga och simpla, saker som jag har kommit på mig själv med att uppskatta lite extra med att vara i mitt hemland liksom. Såklart är jag mest glad över att vara i samma tidszon och på samma plats som nära och kära men det här är lite mer materiella eller saker jag annars inte har någon känsla till.

 

  1. ”Vanliga” uttag. Vad du än behöver göra i elväg så behövs endast din sladd och ingen stor adapter som inte passar ens i alla eluttag pga enorm.
  2. Vatten! Dricksvattnet är SÅ gott i Sverige, skapar så mycket daglig lycka för mig. Jag är en person som är typiskt dålig på att få i mig två liter vatten om dagen men det gör också att jag verkligen uppskattar allt vatten jag dricker här nu.
  3. Prislappar. Det priset som står på prislappen är också det som jag betalar, inga tilläggsskatter på landsnivå eller kommunalnivå. Ett pris, samma på prislappen och i kassan, och inget annat än dricks som läggs på i efterhand.
  4. Det kontantlösa samhället. I Kanada är det också mycket kort som gäller men i USA känns det verkligen som det alltid behövs några endollarssedlar och lite annat i sedelväg för att ta sig runt. De har dessutom så absurt mycket små mynt.
  5. SWISH! Tror det räcker där, älskar swish. Det gör allt så himla mycket lättare när man delar på kostnader på något sätt. Swish, så är pengarna över och det enda du behöver är ett nummer.

 

Jag funderade på om jag skulle uppskatta att bara ha svenska omkring mig men jag har nu insett att jag verkligen uppskattade svenskan när jag var i Kanada och USA när man umgicks med någon hemifrån eller ringde hem men att jag nu saknar att ha engelskan som en daglig muntlig aktivitet.

 

Kommer nog upp ett nytt inlägg om saker jag har börjat sakna från Kanada när jag har vant mig vid alla små härliga saker här!

 

Kram


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *