Välkommen till Womengineer, Frida och Lisa!

Womengineer lägger snart ännu ett lyckat år bakom sig, men innan vi går på julledigheten skulle vi vilja passa på att välkomna två nya tjejer till projektgruppen. Frida Rybo tar över stafettpinnen som ny Art Director och Lisa Rygård tillträder som ny Nätverksansvarig. Tillsammans tar vi sats för att inspirera ännu fler tjejer 2018.

Frida gillar både teknik och design, vilket gjorde civilingenjörsutbildningen inom Design och produktframtagning till en perfekt kombination för henne. Frida läste teknikprogrammet med inriktningen industriell design på gymnasiet och  insåg redan då att den typen av problemlösning var något för henne. Även om hennes egen väg mot KTH inte var speciellt krokig så lyfter Frida gärna vikten av förebilder för att fler unga tjejer också ska få upp ögonen för ingenjörsyrket.

”Jag valde att engagera mig i Womengineer för att jag tycker att det är väldigt viktigt att det finns kvinnliga ingenjörsförebilder, vilket jag vill vara med och arbeta för. Jag tror att en viktig aspekt för att fånga ett större intresse är hur det presenteras grafiskt, och dessutom visa att en av ingenjörsyrkets alla kombinationsmöjligheter är design” Säger Frida om valet att engagera sig i Womengineer.”

Lisa fick upp ögonen för ingenjörsyrket under sitt sista år på gymnasiet. Speciellt intresserad blev hon av linjen Industriell ekonomi då den erbjöd henne den bredd hon sökte med matematik och teknik såväl som ekonomi och ledarskap. Hos Womengineer är Lisa nätverksansvarig och ansvarar därmed för kontakten ut mot skolor, universitet och studenter vilket är en nyckelfunktion för att vi på Womengineer ska kunna nå ut till vår målgrupp och fortsätta inspirera tjejer till ingenjörsstudier.

Jag valde att plugga ingenjör för att det är en bred utbildning som gör att jag kan jobba med massor av olika saker i framtiden, vilket känns väldigt stimulerande och intressant. I min utbildning får jag dessutom en kombination av kunskap och analytiskt tänkande, och bättre än så blir det ju inte. Jag hoppas att jag genom mitt engagemang i Womengineer kan få fler tjejer att få upp ögonen för ingenjörsyrket och att det är en fantastisk väg att gå, allting är upp till dig och vart du vill ta det!” Avslutar Lisa om valet att bli ingenjör och att försöka inspirera andra genom Womengineer.

Vi ser fram emot att arbeta med Lisa och Frida. Vi vill även passa på att rikta ett STORT tack till Sofia Sundbom och Sara Lindgren för deras fantastiska arbete!

Kontakt
Kjzal Kaldi, Projektledare Womengineer, kjzal@womengineer.org, +46 73 96 54 083

Womengineer
Womengineer är en ideell organisation som arbetar för att öka andelen tjejer på tekniska utbildningar. Målet är att det 2030 examineras lika många kvinnliga ingenjörer som manliga, eftersom en ökad jämställdhet på de tekniska högskolorna leder till en ökad välfärd för Sverige.

Kommentera