Hej!

Nu har halva terminen gått i Montreal och jag förundras över hur snabbt tiden går. Och långsamt. Av att ha haft skilda föräldrar sedan 9års ålder är jag ganska van med att flytta platsen jag kallar hem, även om det då bara var mellan där mamma och där pappa bodde. Men det gör att jag ganska snabbt fann mig i att bo i Montreal och skapa mig rutiner där. I början förstår jag aldrig att tiden kommer gå så fort men i slutändan förundras jag alltid över att den bara rinner förbi.

Vi pratade häromdagen om hur häftigt och sjukt det egentligen är med de människorna man lär känna på ett utbyte, det går ofta relativt snabbt när man väl hittar människor att ty sig till och umgås med då det finns en gemensam grund att landa i. Lite samma som när jag flyttade hemifrån och började på universitetet. Min erfarenhet av det är att du rätt snabbt måste hitta någon eller några du kan dela med dig saker till, i brist på trygghet av allt som funnits på den platsen du kom från. Jag tycker det är så häftigt för jag känner ändå att på två månader som kommer du så mycket närmare människor omkring dig för att du vet att tiden ni spenderar på samma plats är tidsbestämd. Det gör både att vissa konflikter inte är värda att ta eller liknande men också att det finns så mycket härliga och nya människor att prata med. Det sorgliga i allt det här är väl också på något sätt att när du väl åker hem är det många du tappar kontakten med (vilket såklart är upp till dig och beror lite på var du gör utbyte och var dina kompisar är ifrån).

Halva tiden betyder också att det endast är 4 veckor kvar tills lektionerna är slut och mina två finals närmar sig samt förhoppningsvis lite andra roliga äventyr. Här är utbildningen lite mer research-baserad än i Sverige så jag ska, i skolväg, spendera resten av månaden med att skriva 3 olika research papers i tre av mina kurser och ett stort case i den fjärde samt lite mindre assignments. Ser framemot att bli bättre på att skriva på engelska och att lära mig mer om mina ämnen. Det fina med alla uppsatser är att vi får välja ämnen helt själv. Det tar också sjukt mycket tid i början att komma på ett ämne… men men! Up next att lära sig för mig är flyktingkrisens uppbyggnad och framtida trender, om Montreal kan drabbas av en bostadsbubbla samt ett tredje ämne inom beteendevetenskap/management jag inte har bestämt mig för än. Vilket spännande liv!

Kram!


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *