Tidigt i fredags morgon tog vi tunnelbanan till den upphämtningsplatsen som vår carpoolvärd skulle hämta upp oss på och sov sedan hela vägen till Toronto. Väl framme tog vi oss först till vårt Airbnb som ligger några tunnelbanestationer utanför Downtown och installerade oss snabbt innan vi åkte tillbaka till hamnen. Därifrån tog vi en båt ut till fantastisk Toronto Island och badade (?!?!?!) i Kanada och det var så himla skönt i vattnet. Vi hade en riktig drömeftermiddag innan vi åkte tillbaka för att äta vid 7-tiden. På båten mötte vi 4 svenskar så vi slöt upp med dem för att kolla in Torontos ”Time square” och sedan gick jag och Marie och åt dumplings – kan varmt rekommendera stället men tyävrr fanns det inte riktigt någon namnskylt utanför.

IMG_4174 IMG_4145

Dag 2 tog vi bussen tidigt (Greyhound) till Niagara för att besökta Niagara-fallen. Det var helt sjukt häftigt och jag är så ledsen att jag inte är ett bättre fotograf men samtidigt gillar jag verkligen det vackra i att livet är så mycket häftigare i verkligenheten än på bild. Vi tog en båttur ut till fallen och blev helt soaked. I och med att Niagara ligger på gränsen mellan USA och Kanada så finns det en kanadensisk båt och en amerikansk och kanadensarna har röda ponchosar och amerikanerna har blåa så ingen försöker smita över gränsen… Såg väldigt lustigt ut. Vi hade en väldigt mysig eftermiddag vid fallen innan vi åkte tillbaka till Toronto och åt mexikanskt till middag.

IMG_4215 P1000884IMG_4204

P1000912

På söndagen började vi dagen med frukost på St. Lawrence Café – där vi även fick passa en hundvalp en liten stund. Vi gick sedan vidare till Distillery District som var väldigt mysigt med små affärer och gallerier. På våra hyrda cyklar tog vi oss sedan kustvägen genom Toronto och cyklade upp till Kensington market som jag gillade mycket. Kan verkligen rekommendera att hyra cyklar för att se Toronto, det är en relativt bra cykelstad med många platser du kan hämta och lämna din cykel vilket gör det så smidigt att ta sig de relativt långa distanserna. Kring Kensington Market stänger de av flera gator under helgen och har sedan matstånd, små butiker och mycket olika saker – typ allt en kan tänka sig där. Jag var lite lockad att bli spådd i tarotkort men hoppade tillslut över det. Vi åt lunch på en vegetarisk restaurang precis i början av Kensington Market med så god mat. Vi beställde en varsin ”lite av allt, tack” och är så glad för det för allt var verkligen väldigt gott.

Sedan cyklade vi vidare och kollade in universitetet i Toronto – mycket fint! På Concordia är allt relativt nytt och fräscht men i en helt annan stil än Univeristy of Torontos byggnader. De är mer lika Hogwarts och till viss del McGill. Univeristetsområdet var väldigt pampigt och fint men i frågan om jag valde fel universitet landade jag i att jag har det bättre i Montreal. Gillar verkligen den staden mycket mer och känner mig mer hemma och trygg där – eventuellt kan det färgas av att jag har spenderat 4 veckor i Montreal och 4 nätter i Toronto.

 

Det var kring 30 grader i staden så kring 17 led vi av vätskebrist (i alla fall jag) och letade upp vatten så jag skulle sluta vara tjurig och gick sedan till en roof top bar – vilket definitivt gjorde mig mindre tjurig. Väl där drack vi sangria och margaritas ur buckets och åt nachos och kolla in utsikten. Efter solnedgången rörde vi oss tillbaka till vårt boende för att förbereda oss för att gå upp orimligt tidigt för att hinna med vår bil hem.

IMG_4291

Nu är jag tillbaka i Montreal och ska njuta av värmen som stannar till torsdag innan det blir kallt igen! På torsdag lämnar även jag Kanada för då ska vi till NEW YORK!!! Det gäller att passa på att resa nu i början innan skolan svämmar över all tid någonsin.

 

Kram och Hej!


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *