Hej på er! Hur är det med er?

 

Jag tänkte dela med mig av några tankar som dykt upp nu när jag till viss del etablerat rutiner och börjat känna mig som hemma här i Uppsala.

 

Det är fascinerande hur något som för bara några veckor sedan kändes så nytt och främmande nu helt plötsligt kan kännas som hemma. Ett av mina absolut bästa tips för att råda bot på den värsta osäkerheten när du börjat studera vid ett nytt universitet är att bekanta sig med lokalerna. Jag förstår att det kan låta som en trivial sak, men att inte behöva springa runt med mobilen i högsta hugg och oroa sig för att hitta till rätt sal är det faktiskt ett svårslaget knep för att känna sig mer självsäker och lite mindre vilsen (då menar jag både rent fysiskt och mentalt..)

 

För min del känns det som sagt som att mitt liv i Uppsala börjat ta form, och det känns inte fullt lika konstigt att kalla den här staden för “hemma” som det gjorde för två veckor sedan. Jag kan dock inte förneka faktumet att jag då och då saknar mina kära familjemedlemmar. Men saknad är inte alltid av ondo, då det trots allt bekräftar värdet av dina relationer.

 

Nu har jag precis kommit hem efter dagens föreläsning och tänkte sätta mig och läsa igenom några PP-presentationer. Min strategi när det kommer till att plugga är att.. Ja.. Det hade jag faktiskt kunnat dela med mig i nästa inlägg här på bloggen.

 

Vi hörs snart igen. Ha en fortsatt fin torsdag!

IMG_0490

IMG_0491


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *