SÖKES: Projektgruppen till IGEday 2018

Igeday_logo
 

Vill du vara med och stärka unga tjejers självförtroende inom teknik och bidra till en mer jämställd arbetsmarknad i Sverige? Då har du kommit rätt, projektgruppen för IGEday 2018 letar med ljus och lykta efter Sveriges vassaste webbansvarig, kommunikationsansvarig samt två grymma målgruppsansvariga och två fantastiska näringslivsansvariga.

Nedan kan du läsa en översiktlig beskrivning av posterna som du kan söka, men tveka inte att kontakta projektledaren Mikaela om du har fler frågor! Mikaelas kontaktuppgifter hittar du längst ner.

 

Målgruppsansvarig
I projektgruppen för IGEday 2018 kommer de två målgruppsansvariga jobba som ett starkt team och ansvara för att IGEday 2018 når ut till målgruppen. Tillsammans kommer de sköta all kontakt med organisationer och skolor samt i nära samarbete med kommunikationsansvarig leta nya kanaler genom vilka vi kan inspirera så många tjejer som möjligt.

Som målgruppsansvarig behövs inga tidigare erfarenheter utan du är en social, driven och utåtriktad person som tycker om att ha kontakt med människor. Du är intresserad av att skapa nya kontakter vilket även kommer bredda ditt eget personliga nätverk och vidga dina vyer.

 

Webbansvarig
Som Webbansvarig kommer du att ansvara för hemsidans övergripande struktur samt presentationen av innehållet och att all information publiceras. Du kommer även utveckla projektets matchningssystem av tjejer och företag i samråd med resten av projektgruppen, så att rätt tjej inspireras på rätt sätt!

Du som webbansvarig är såklart intresserad av IT och tycker om att anta nya utmaningar. Som person är du noggrann och tycker det är kul att jobba med förbättringar. För att söka webbansvarig kan det vara ett plus om du har tidigare erfarenheter, men det är inget krav utan vi lär oss tillsammans. Som webbansvarig kommer du utveckla din förmåga att anpassa dig och få använda din kreativitet och sätta din egen prägel på hemsidan.

 

Kommunikationsansvarig
Som kommunikationsansvarig är din huvudsakliga uppgift att sprida informationen om IGEday, Detta genom att uppdatera hemsidan med nyheter om projektet, ansvara och sprida informationen på sociala medier samt söka upp nya medier och kanaler att kommunicera via. Som kommunikationsansvarig kommer du även att agera pressansvarig och har då i uppgift att skriva pressmeddelanden, upprätthålla kontakter och förmedla vidare till projektledare.

Är du den som alltid är uppdaterad på alla sociala medier? Tycker du om att skriva texter och alltid har ett uppdaterat instagramkonto? Då har du alla erfarenheter som IGEdays kommunikationsansvarige behöver. Som kommunikationsansvarig kommer du lära dig mer om marknadsföring och få använda alla dina kreativa sidor.

 

Näringslivsansvarig
Som näringslivsansvarig kommer era huvudsakliga uppgifter vara att upprätthålla all kontakt mellan näringslivet och IGEday. Ni kommer vara IGEdays ansikte externt, vilket kommer ge er en unik inblick i några av Sveriges coolaste företag. Som kontaktperson svarar du på företagens frågor och hjälper till att lösa eventuella problem. Du ansvarar för att kontakta företag och söka nya forum och organisationer för att nå ut till näringslivet. Utöver det kommer du ha som uppgift att söka sponsorer från deltagande företag samt ansvara för anmälningar i samråd med projektledaren.

Är du lösningsorienterad och en effektiv kommunikatör och tycker om att ha kontakt med näringslivet? Då kanske du är en av projektets nya näringslivsansvarige! Har du erfarenhet av att tidigare driva ideella projekt mot näringslivet är det ett plus men ingenting som krävs för att söka. Genom posten kommer du få en bredare inblick i hur näringslivet funkar och bredda ditt eget kontaktnät.

 

Känner du att någon av posterna är som gjord för dig? Eller vill du tipsa om någon kompis som du tror skulle göra ett grymt jobb? Skicka då ett mejl med CV och ett personligt brev och berätta varför! Alla ansökningar och eventuella frågor skickas till mikaela@igeday.com så snart som möjligt då rekrytering sker löpande. Märk mejlet med den posten du söker.

 

Viktigt att notera är att IGEday och Womengineer är ideella organisationer och att alla poster därför är oavlönade. Det vi erbjuder är istället ett grymt team, fantastiska kontakter och erfarenheter från att driva världens bästa projekt, där vi tillsammans möjliggör att det 2030 ska examineras lika många kvinnor som män från landets ingenjörsutbildningar.

Kommentera