Vi alla matas dagligen med framgångssagor via diverse sociala medier. Även om det inte är medvetet, är det svårt att undvika att jämföra sig själv och sin (vad som framstår som väldigt gråa) vardag med vad vi ser genom diverse glorifierande filter. Detta sker med stor sannolikhet majoriteten av de hundratals gånger du kollar på din mobiltelefon varje dag och skapar stress på flera personliga plan: ekonomiskt och socialt.

Samtidigt ser jag en tendens att unga kvinnor så ofta inte ges vanliga, humana förebilder utan exponeras av professionella förebilder som tycks vara något mer likt supermänniskor som bollar saker som års långa utbildningar, extrajobb, ultramarathon, flertal kårverksamhetsengagemang, resa jorden runt, sommarjobb, ideella engagemang, köpa lägenhet, frilansjobb, uppfostra tre kids, chefsjobb, svindyra snygga kläder, giftemål, jobba övertid, mottaga utmärkelser, YOU NAME IT – allt på samma gång.

Jag tror alla kan sätta sig in i hur fruktansvärt mycket stress detta kan skapa. Framför allt hos unga, ambitiösa tjejer som tror att detta är standarden. Standarden som krävs för att få anses som duktig eller driven.

Jag kan inte understryka tillräckligt hur viktigt det är att man ger sig själv ett break. Användandet av fraser som “Sikta högt”, “Pusha sig själv” används i ökande takt medan vi alla ändå vet: psykisk ohälsa är vår dags största folksjukdom.

Många av mina nära vet att mitt 2017 so far har handlat om att ta det ganska lugnt (även att det är svårt ibland!). Och även att det är härligt när allt rusar fram, när man uppnår det ena efter det andra och se hur man växer i andras ögon så vill jag bara ge mitt bästa råd för sommaren: underskatta inte ledigheten och give yourself a break ifrån alla förväntningar, krav och stressmoment.

I förrgår kom jag hem efter en veckas vandring i fjällen – SÅ härligt att inte ha någon teckning på mobilen och bara vara ensam med tankarna och världens finaste vän/klokaste bollplank. Jag rekommenderar alla att ta ett riktigt break, oavsett om det gäller jobb, skola, sociala medier, familj eller vänner – tror alla behöver lite mental vila!

/åtegår till netflix, tja

vandring-fjallen

FullSizeRender 2


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *